Thai musslor recept

Thai musselpannkaka – Hoy tod

Thai musselpannkaka – Hoy tod

Hoy tod (hoy = musslor, tod – steka). I Thailand hittar man ”Hoy tod” oftast där det finns Padthai. Vill du gå ett steg längre så köp färska blåmusslor, ånga de tills de öppnar sig men fortfarande lite råa och sedan plocka ut musselköttet
Moules Thai Style

Moules Thai Style

Klassiska franska vinkokta musslor. Här ger vi denna klassiska rätt ett lyft och blandar in Thailändska smaker med Chili, koriander och Thai-Basilika
Blåmusslor Thai style

Blåmusslor Thai style

Lägg sedan i musslorna (kolla innan att alla musslor är stängda,släng de som inte sluter sig). Ta sedan upp musslorna med en hålslev och lägg på ett fat
Fredagsmys med thaimusslor

Fredagsmys med thaimusslor

Thaimusslor. Men till thai är det toppen. Som så ofta förr så serveras musslor. ) fullkomligt älskar musslor
Höstmusslor som snabbmat

Höstmusslor som snabbmat

Den kan varieras i oändlighet, naturell klassisk, thai, kokt i guinnes eller som här med höstattiraljer
Höstlovet i Mae Phim

Höstlovet i Mae Phim

Barnen tömde tallrikar lastade med ”sweet and sour”, pad thai, chicken satay, nykokta musslor och inte minst alla tänkbara varianter av tempura

Moule marinière thai-style

Skölj av musslorna och kassera de som inte stänger sig när du knacka på dem. Det här är en thai variant på klassikern moules marinières

Thai Oriental Restaurant

Istället för en platå av frächa skaldjur direkt från ishavet fick jag något med konsistensen av konserverade, microtinade musslor och räkor, i ledsna små öar, utspridda på tallriken

Currymarinerade musslor i skal

Skrubba musslorna och ta bort "skägget". Lägg över musslorna i en. Kasta de musslor. Ta bort musslorna från skalen och bland i en stor

Moules marinières thai

Skrapa musslorna. Lyft upp musslorna och håll dem varma. Lägg upp musslorna i tallrikar. Häll såsen över musslorna, strö över koriander och chili

Laksa med skaldjur

Om det inte finns där du bor så går det bra att använda thai currypasta. Fördela grönsaker, räkor och musslor i skålar, häll över den varma soppan

Sommardryck från The Wine Company.se

Eller kanske fiskkakor thai (koriander, purjo, citrongräs, lime, lax och vit fisk) med nouc cham (sås med vitlök och chili)