Servera grytan med ris, gurksallad, grovhackad koriander och limeklyfta. Om man är känslig för start mat så kan man minska på currypastan, servera den på sidan om
Blanda Soya Sauce, Fish Sauce och limesaft och häll över gurksalladen. Igår var jag och ett antal matintresserade och matbloggare inbjudna till en Thaikväll med Santa Maria, och vi hade hur trevligt som helst
Börja med att tärna 2 sötpotatis. och koka upp i saltat vatten. Hacka 1/2 purjolök, 1 cm ingefära, 1 vitlöksklyfta och värm upp i en wook panna med lite olja
- Chili- och ingefärsmarinerade räkspett med gurksallad- Chili- och limemarinerad kycklingfilé med nudelsallad- Apelsinglass á la LindaRäkspett 10 Scampiräkor/ person1 vitlöksklyfta - finhackad1 röd chilifrukt - finhackad1 lime - saft & rivet skal1 tumme färsk riven ingefära2 tsk thailändsk fisksåsEn nypa saltBlanda alla ingredienser i en skål, låt marinera minst 1 timme innan servering. Gurksallad½ gurka i tunna skivor1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad3 msk vatten2 msk socker1 msk ättikssprit 12%2 krm salt Blanda alla ingredienser i en skål, låt marinera minst 1 timme innan servering. Marinerad kycklingfilé2 kycklingfiléer2 gröna chilifrukter - finhackade1 lime - rivet skal & saft1 vitlöksklyfta - finhackad2 tsk thailändsk fisksås2 msk matoljaBlanda alla ingredienser i en skål, låt marinera minst 1 timme innan servering. Nudelsallad med thaidressing125 g risnudlar½ gurka1 tomat½ dl färsk korianderEtt par hela blad isbergssallad-------1 dl thailändsk fisksås2 st lime - saften1 dl strösocker2 st vitlöksklyftor½ grön chilifrukt½ röd chilifrukt3 msk färsk koriander1 nypa svartpepparKoka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. 2 tsk thailändsk fisksås
Thailändskgurksallad. Min egen Pad Thai. Jag köper kycklingfilé, en påse osaltade jordnötter, sockerärtor, vitkål, röd paprika och broccoli och Keldas Thai Paneng