Krossa citrongräset lätt och lägg i grytan. Thai fisk soppa. 4 bitar torskrygg2 bitar lax1/2 purjolök1 citrongräs pinne1 grön chili3 vitlöksklyftor 1 lime1 röd paprikaFärsk koriander 1 burk kokosmjölk2 dl grädde2 dl vitt vinSaltPepparPaprikakryddaDela fisken i små kuber, strimla paprika, purjolök och chili, hacka vitlöken och stek allt i en vid kastrull i lite olja. 1 citrongräs pinne
Banka med baksidan av knivens ägg på citrongräset några ggr så att aromen kommer fram och lägg sen ner citrongräset i såsen och låt den koka med tills pastan är klar (ta ur citrongräset när såsen är klar)
Jag valde att byta ut limeblad och citrongräs då de både är dyra och kan vara svåra att hitta, samt att jag bytte ut hälften av cocosmjölken mot creme fraiche då alla i familjen inte är stormförtjusta i alltför framträdande cocossmak
citrongräset som du bankat på så att det avger sina aromer lättare. Vill du ha eldigare currypasta så som thailändarna ofta lagar den behåller du fröna på chilin
Sänk värmen, lägg i citrongräsbitar och häll över kokosmjölken. 1 msk grön currypasta (eller röd)1 msk olja2 stjälkar citrongräs (inte de träiga delarna)750 ml kokosmjölk600-700 g kycklingfilé i strimlor på snedden2 gröna chilifrukter, urkärnade (1 liten kruka färsk koriander)1 msk farinsockerCa 20 basilikablad1 msk fisksås1 msk pressad citron2 små Äggplantor skivade på längdenStek currypastan med olja på rätt stark värme - man "mosar" ut currypastan i oljan. 2 stjälkar citrongräs
Jag valde att byta ut limeblad och citrongräs då de både är dyra och kan vara svåra att hitta, samt att jag bytte ut hälften av cocosmjölken mot creme fraiche då alla i familjen inte är stormförtjusta i alltför framträdande cocossmak
500-600 g ren kycklingfilé, benfri, från lår eller bröst sesamolja matolja 2 klyfta vitlök färsk ingefära limeblad 1 citrongräs 800 ml kokosmjölk ca 0,5 hönsbuljongtärning honung sweet chilisås ev chilifrukt broccoli shiitakesvamp 200 g äggnudlar
Häll i kokosgrädde, citrongräs och salta. ev 2 krm torkad citrongräs. Grytor och soppor hör ju hösten till och igår gjorde jag en fiskgryta med bla torsk, kokosgrädde, rödcurry och rotfrukter
Den här matiga soppan med smak av citrongräs, grön curry och kokosmjölk är nästan som en gryta och den lilla extra twisten är att jag tillsatte kamutvete i grytan
Tror det är smaken av citrongräs som jag inte fixar längre. Via Smartson har jag fått möjlighet att testa Kelda Thai Red Curry och senare även Arla thai panna