Skiva vitlök och chilin fint, skär sedan bitar av kycklingen på en separat skärbräda. Skär salladslöken fint och förbered risnudlarna enligt förpackningen
Häll över sweet chilisåsen, sockret, koloritsojan, sojan och blanda. 1 dl sweet chilisås. 100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi) 200 g breda risnudlar som stått i blöt i förväg 1 st ägg 1 dl sweet chilisås 1 msk soja 1 tsk koloritsoja för färgens skull 1 msk socker 1 tsk pressad vitlök Grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar men man kan ha i annat efter smak) jordnötter matolja Chili, efter smak
½ tsk chilisås. En thailändsk rätt med kyckling och stark hetta. Direkt från Thailand. 1 liten kycklingfiléEn halv gul lök3 msk torra cashewnötter1 msk torkad chili (luktar sött)1 liten bit vårlökEn liten klyfta vitlök2-3 tsk palmolja1 tsk ostronsås½ tsk soyasås½ tsk fisksås½ tsk tomatsås½ tsk chilisås½ tsk socker½ tsk svart soya sås½ dl vattenGör så här
Fish cakes, fiskbullar, thaiSneglade på Donald Skehans recept och gjorde lite ändringar, lade till potatismjöl för fastheten och hoppade en hel röd chili
Jag tillsatte också lite chilisås för hettans skull och det blev så mumsigt. Pad Thai är en thailändsk maträtt och den är inte bara fantastiskt god utan går rätt fort att tillaga, trots att grönsaker ska strimlas
12 tsk stark chilisås. 1Sås1-2 msk tamarindpasta (löses i vatten enligt förpackningen) 4 msk fisksås 4-6 msk rörsocker 2 tsk stark chilisåsSkiva vitlök och chilin fint, skär sedan bitar av kycklingen på en separat skärbräda
500-600 g ren kycklingfilé, benfri, från lår eller bröst sesamolja matolja 2 klyfta vitlök färsk ingefära limeblad 1 citrongräs 800 ml kokosmjölk ca 0,5 hönsbuljongtärning honung sweet chilisås ev chilifrukt broccoli shiitakesvamp 200 g äggnudlar
Blanda såsen av fisksås, chilisås, palmsocker, tamarindsås och vatten i en skål. 16 msk chilisås (ketchp Heinz-varianten) eller ketchup och några droppar tabasco
Blanda soja och sweet chilisås och häll över. 1/2 dl sweet chilisås. 1/2 dl sweet chilisås. Idag blev det sesampanerad lax med fräst vitkål till middag
Sedan är det musselkött eller ostron, ägg, mungböngroddar, gräslök och koriander, med en chilisås som tillbehör som består av Sriracha chilisås, socker och vitvin vinäger