THAI MARINAD MED JORDNÖTTER. 1 tsk sambal oelek, chilipasta efter smak. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål eller en plastpåse (gärna dubbel om den spricker) tillsammans med den kyckling du vill marinera
Tid for thai av Junie Kovacs och Yngve Eikern som finns att köpa här på Adlibris. Så blanda chilipasta, ostronsås, sojan, sesamoljan, vitvinsvinägern, sockret, pepparn och vattnet/kycklingfonden i en bunke och vispa ihop
– Stek kycklingen i en klick chilipasta. Jag lyckades med hjälp av de mest klassiska asiatiska smakerna kombinera ihop en kall thaisallad som blev väldigt god
Tillsätt kokosmjölk, chilipasta, fisksås, socker och svamp. Eftersom jag aldrig varit i Thailand har jag ingen aning om hur en fiskgryta där skulle smaka, men detta är min gissning, och som fiskgryta funkar den fint vare sig den är thailändsk eller ej
Tilsett kokte risnudler og buljong, ketchup, chilipasta og soyasaus. Til 4 personer2 kyllingfileter i strimler½ dl soyaolje1 fedd hakket hvitløk4 vårløk i ringerca 100 g reker1 dl bønnespirer4 egg250 g risnudler2 ½ dl hønsebuljong (vann + ½ buljongterning)ca 2 ss ketchup1-2 ts chilipasta (sambal oelek)2 ss soyasaussalt og pepperSurr kyllingstrimlene i oljepanna med litt olje
God het thaisoppa. Thai Het-Sur Citrongrässoppa med tofu och svamp4p2c buljong1 c vatten6 kaffir limeblad2 citrongrässtjälkar, grovt hackadeca 5 cm ingefära, skivad1 knippe koriander3 svartpepparkornSjud samtliga ingredienser under lock i ca 30 min. 1 burk kokosmjölk1 förpackning tofu, skuren i kuber1 c burkchampinjoner1-2 chili, hackade1-2 msk chilipasta1-2 msk koriander, hackad1 msk sojasåssaltSjud i cirka fem minuter, smaka av och justera eventuellt hetta och salt, rör i 1-2 msk lime, servera med ett gott bröd