Skiva köttet tunt, dela broccoli i små buketter, skiva moroten tunt och finhacka chilin. Lägg sedan i broccoli, morot, chili, böngroddar och pressad vitlök och fortsätt fräsa på högsta värme ett par minuter
) 3 röda chilifrukter (mindre om du inte vill ha så mycket hetta) 300 g kycklinglårfilé neutral matolja, att steka i 4 salladslökar 1 broccoli (liten) 1 dl ostronsås 2 msk fisksås 1 msk kinesisk soja, eller thailändsk 1 msk strösocker 2 dl thaibasilika (eller holy basil)
Jag äääälskar thaimat och det blir en hel del hämtmat i perioder när det är fullt upp med annat. Jag väljer i princip alltid samma rätt – nämligen thai red curry med kyckling
Hacka broccoli, morot och lök i bitar efter egen smak. 1Små broccolibuketter. 1550 g fläskfilé 2 msk olja till stekning Små broccolibuketter 2 tsk tärnad färsk ingefära 1 röd eller gul lök 1 morot ½ chilifrukt 1-2 vitlöksklyftor ½ dl ostronsås 1 grönsaksbuljong tärning Soya efter smak Mjöl VattenBörja med att strimla fläskfilén i strimlor
Servera tillsammans med ris eller nudlar och broccoli och finhackad salladslök. Idag blev det ännu en dag i asiatiskt tema när vi gjorde en gryta vi döpt till Chicken thai red curry som bland annat har kokosmjölk, thai red curry och även jordnötssmör i sig vilket blev en perfekt kombination
Ha i broccoli och vitkål, låt det stekas i ytterligare fem minuter så är maträtten färdig. Grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar men man kan ha i annat efter smak)
Broccoli som är färsk tar längre tid medan de frysta buketterna går fort. Vill du ha eldigare currypasta så som thailändarna ofta lagar den behåller du fröna på chilin
Och så tillsatte jag broccoli eftersom jag hade en broccoli som behövde användas. Pad Thai är en thailändsk maträtt och den är inte bara fantastiskt god utan går rätt fort att tillaga, trots att grönsaker ska strimlas