Skölj och strimla salladslök och chili och hacka oliverna grovt. Chimichangas är traditionellt en friterad burrito som är riktigt populär i texmexköket
Kärna ur chilin, ta bort stjälken om den sitter kvar och lägg ner chilin i en gryta. I lördags hade vi en liten miniföljetong på Instagram om vår Texmex middag för kvällen a'la Jonas Cramby, där några av rätterna var inspirerade av recepten i hans kokbok "Texmex från grunden"
Pico de gallo - en tomat och korianderröra med chili. Texmex från grunden. Mangosalsa med koriander, rödlök och habanerochili - galet stark men jättegod
Blanda i tomaterna, crème fraichen och sambal oeleken och hälften av den rivna texmexosten. Pressa i vitlöksklyftorna och den hackade gröna chilin och låt fräsa med en stund
Quesadillas, burritos, fajitas, taquitos, enchiladas, tostadas… Mexikanskt, texmex, southwestern – kärt barn… Mina år i USA bjöd på mängder av härliga upplevelser i matväg
Ett annat megahett tips är att kolla under etiketten mexikanskt eller texmex. Det är nog ingen nyhet att jag gillar mexikansk mat, tex mex eller egentligen allt med smält ost och chili
Det som är texmex är alltså ost- och chilikombon och så koriandern till, men det är klart att man kan damma över lite spiskummin, korianderfrö och rökt paprika om man har tid och ork med sådant