Terrin recept

8 Spara
Ankleverterrin

Ankleverterrin

Dela anklevrarna med fingrarna och tag bort blod och blodkärl. Placera leverloberna, utan att ha sönder dem, i en form så att de fördelas jämnt utan luft eller tomrum
4 Spara
Min anklevermousse

Min anklevermousse

Min första anklevermousse. På nyårsafton serverade vi anklevermoussen på smörstekta, tunna skivor av vetesurdegsbaguette, tillsammans med reduktion på tranbärsvinaigrettte och granatäppelkärnor
4 Spara
Baeckaoffa

Baeckaoffa

Terrine. Fyll terrinen enligt följande. Sila marinaden och häll över vätskan i terrinen. Terrine. Smörj terrinen/lergrytan med smör (1 stor lergryta alternativt flera små)
3 Spara
Mousseline på gädda

Mousseline på gädda

Skär fisken i grova bitar. Mixa eller mal bitarna med saltet. Tillsätt under samtidig mixning eller omrörning först äggvitan och sist grädden i en tunn stråle
1 Spara
Laxterrine

Laxterrine

Foto. Anders Hansson. Det är gott med lite nyheter på julbordet. Den här terrinen har jag tittat på länge. Den var med i Feel Good Food, Woman & Home, redan förra julnumret men då hann jag inte med den
1 Spara
The Bull & Last, Kentish Town

The Bull & Last, Kentish Town

Hela helgen hade vi finfint vårväder och det tog jag minsann vara på i söndags. Vid ett-tiden mötte jag  Laura vid Belsize Park dit hon flyttat och vi promenerade till Hampstead Heath och vidare till puben The Bull & Last där vi hade ett bord bokat till halv tre
1 Spara
Grynig potatissoppa

Grynig potatissoppa

Skär fläsket i tärningar. Skala och finhacka en lök. Ansa, skölj och skär grönsakerna i små bitar. Skala potatisen och skär den i tärningar
1 Spara
Julig rödkålsterrine med sauce verte

Julig rödkålsterrine med sauce verte

Sätt ugnen på 125 grader. Täck en avlång 1,5 liters brödform med ugnssäker plastfilm. Ta till ordentligt med plastfilm så att du har tillräckligt för att täcka överdelen innan du sätter in terrinen i ugnen
0 Spara
Ankpaté

Ankpaté

Klä insidan av en terrinform med plastfolie. Fyll terrinformen med smeten. Vik plastfolien över terrinen och ställ formen i en ugnsfast form med vatten i botten
0 Spara
En kväll på Bruntegården med familjen

En kväll på Bruntegården med familjen

Min syster Malin hade köpt med sin fina kläder till Kevin i present som han invigde kvällen till ära, hela familjen ses inte så ofta tyvärr då vi är utspridda i hela landet så 1 gång om året försöker vi alltid ses och så klart man ska klä upp sig lite extra då
0 Spara
Jag tror att det blev en paté

Jag tror att det blev en paté

Ständigt dessa gröna oliver med citron. Och ständigt denna fläskfärs. Ikväll fick båda göra tjänst i vad som kan ha varit min bästa köttfärslimpa hittills, eller om jag möjligen vågar kalla den en paté
0 Spara
Fyra varianter på amuse-bouches

Fyra varianter på amuse-bouches

Terrin på rimmad kalvtunga och svartrötter. Terrin på rimmad kalvtunga och svartrötter. Plasta en terrinform, varva svartrötter och tunga, slå på dillbuljongen så det täcker, kyl och skiva
0 Spara
Rödingterrin med krassecrème

Rödingterrin med krassecrème

Rödingterrin med krassecrèmePortioner. Rödingterrin. Skär upp terrinen i skivor och lägg på tallrik. Mixa upp krassecrèmen och ringla över terrinen
0 Spara
Leverpastej

Leverpastej

LeverpastejPortioner. LeverpastejPortioner. 4/br>Du behöver. 1/2 rödlök 1 msk rapsolja 400 g svinlever 200 g fläskkarré 100 g späck 100 g ansjovis 1 ägg 70 g sirap 1 dl vispgrädde 120 g vetemjöl 2 msk mejram, torkad 20 g salt
0 Spara
God jullunch med ädelost

God jullunch med ädelost

Jag har inte kommit på någon rätt som jag är sugen på själv, men idag mindes jag att jag har ätit grönkålsterrin, vilket är ett jättegott tillbehör till köttbullar, skinka eller lax
0 Spara
Kalvterrin med rotselleripuré och betor

Kalvterrin med rotselleripuré och betor

Kalvterrin med rotselleripuré och betorPortioner. Betor. 150 g kalvbräss 1 dl Mjölk 1 st morot (finhackad) 1 st gul lök (finhackad) Vatten salt och vitpeppar Betor. 4 st minigulbetor 4 st minirödbetor 4 st minimajrovor Smör Salt Garnityr. Skala och rosta betorna i ugn på 200° med smör och salt. 1 dl Mjölk 1 st morot (finhackad) 1 st gul lök (finhackad) Vatten salt och vitpeppar Betor. 4 st minigulbetor 4 st minirödbetor 4 st minimajrovor Smör Salt Garnityr
0 Spara
Uppdatering av förra veckan

Uppdatering av förra veckan

Till förrätt valde jag en terrin med kalvkött. Hej och hå vad tiden går. Nu har jag 30 minuter på mig att skriva det här inlägget innan det är dags att promenera till Putney för stekmiddag på puben The Rocket tillsammans med Carola
0 Spara
Bistro Napolyon

Bistro Napolyon

En regnig, grå och kall vinterdag bänkar vi oss på Napolyon tillsammans med Heli och Hasse. Un jour d’hiver pluvieux, gris et froid nous nous installons au Napolyon avec Heli et Hasse
Sökförslag och sidor