Terrin dill recept

Läcker terrine

Läcker terrine

Hacka dill och gräslök. Bryn souvasköttet hastigt i en stekpanna och servera tillsammans med terrinen. 1 msk dill
Kallrökt lax och potatisterrin med palsternacka

Kallrökt lax och potatisterrin med palsternacka

Blanda moset med philadelphiaost, crème fraiche, pepparrot, dill och limesaft. Dekorera med rucolasallat, babyspenat, rom, limeskiva, riven pepparrot, gräslöksstrån och dill
Avokadoterrin med lax och gurka

Avokadoterrin med lax och gurka

Till huvudrätt bjöd Kajsa på en fräsch och lättsmält terrin. 2 msk hackad dill. Vänd gurkbitarna i olivolja och 1 msk dill. 2 msk hackad dill
Lax & Sparristerrine

Lax & Sparristerrine

Sååå god, min dille på pepparot försvinner inte - det är bara så sagolikt gott. Denna terrine inspirerad av Louise som blev årets mästerkock bjöd Malin på
Mousseline på gädda och lax

Mousseline på gädda och lax

Använd färsen till queneller, terrin eller dumplingfyllning. dill. Skär fisken i grova bitar. Mixa eller mal bitarna med saltet

Middag med stjärnstatus

Efterrätten bestod av canelés och terrin på päron med vaniljglass och ljummen lönnsirap. Nästa rätt var rimmad pilgrimsmussla, sjöborre, sjökorall, fryst äpple med brynt smörgräm och dill och gräslöksolja
Laxterrine

Laxterrine

En vacker skiva terrine tillsammans med lite citron och en dillkvist gör sig säkert som förrätt också
Bloggen på Mat-OS

Bloggen på Mat-OS

Yoghurt terrine with dill biscuit, served with goat cheese mousse with tomatoes tartare on sun-dried tomatoes cracker, tomatoes sorbet on walnuts crumble, mayonnaise with bell pepper vinaigrette and salad

Cheesecake med laxrom

Tillsätt hackad dill och 0,5 dl hackad gräslök. Vänd försiktigt upp och ned på formen så att terrinen faller ut eller lyft upp plastfolien och garnera med resterande 0,5 dl hackad gräslök och laxrom. 2 timmar Vänd försiktigt upp och ned på formen så att terrinen faller ut eller lyft upp plastfolien och garnera med resterande
Julmat men ändå inte

Julmat men ändå inte

Känn med en potatissticka så att terrinen är varm i mitten, då är den klar. Fisk och skaldjurspaté 10 portioner 750 g färsk fiskfilé i småbitar (varav hälften lax)250 g kräftstjärtarsalt, vitpeppar, cayennepeppar3 ägg7 dl vispgrädde1/2 citron, rasp och saft1/2 dl hackade färska örter, t ex dill, gräslök, dragonGör så här. 4 Fyll en terrinform eller portionsformar och baka i ugn, 150 grader
Sparristerrin med getost

Sparristerrin med getost

Sparristerrin. Skär upp sparristerrinen i centimetertjocka skivor och ta av plasten. Servera terrinen med lite sallad och citronvinägrett
Potatisterrine med smak av pepparrot.

Potatisterrine med smak av pepparrot.

mjölken och rör ner färskost, dill, citron och gelatin. Potatisterrine var en av rätterna vi lagade, här med smak av pepparrot, den passar utmärkt både som förrätt eller på en Buffé