Terrin ägg recept

Lättgjord Terrine

Lättgjord Terrine

Servera terrinen varm eller kall med t ex sallad och bröd, ev gelé eller cumberlandsås. Lägg smeten i en avlång form, rymd ca 1 1/2 liter. 2 ägg
Potatisterrin med getost och rosmarin

Potatisterrin med getost och rosmarin

Rör sedan ner äggen, ett i taget, och avsluta med persiljan och rosmarinen. Terrin är ett väldigt fint ord som kan låta lite skräckinjagande men som kan vara bra att använda sig av när man vill imponera på sina middagsgäster
Potatis och ruccolaterrin

Potatis och ruccolaterrin

Vispa samman ägg, kryddor, riven ost, grädde och pesto. Känn med sticka att terrinen är klar. Jag lägger på en tyngd för att pressa ihop ytterligare under avkylningen
Håkans festliga nyårsmeny med bästa bubblet

Håkans festliga nyårsmeny med bästa bubblet

Chokladtryffelterrine med apelsinmarinerade jordgubbar. Både skaldjursröran och avokadokrämen kan göras klara i förväg och bara läggas ihop vid servering, tomaten kan vara förbredd och bara rimmas i sista stund
Nyårsmenyn så här en vecka senare...

Nyårsmenyn så här en vecka senare...

Parmainbakad oxfile med madeirasås och potatisterrin med örter. Skala jordärtskockorna och lägg dem i en skpl tillsammans med vatten och citron
Potatisterrin med chevréost

Potatisterrin med chevréost

Lägg ner potatisen och rör ner äggen och örterna. )Recept på potatis terrinen som vi hade på nyår kommer här
Blomkålsterrin LCHF

Blomkålsterrin LCHF

Lägg över aluminiumfolie så tar inte terrinen färg. Blanda ingredienser till äggstanningen och den över blomkålen
Potatisterrin med getost

Potatisterrin med getost

Rör om och blanda ner äggen och örterna. Bitarna blir snyggast om du skär dem när terrinen kallnat. stora ägg
Min anklevermousse

Min anklevermousse

Jag hade en fix idé om mousse eller terrine på anklever. Detta inlägg är kanske fruktansvärt feltajmat
Nyårsdessert

Nyårsdessert

Chokladterrin på chokladmandelbotten. Tillsätt ägget och slå blandningen försiktigt över chokladen. Före serveringen är det bra att ställa formarna i frysen en liten stund, då går det lätt att trycka ut terrinerna
Carpaccio på päron med chokladbrownie

Carpaccio på päron med chokladbrownie

Ta ur terrinen ur formen och skiva den frysta terrinen i tunna ”carpaccioskivor”. Vispa samman ägg, socker, salt och mjöl, blanda ner den smälta smör- och chokladblandningen och den finhackade chokladen
Varm potatis och spenatterrin

Varm potatis och spenatterrin

Blanda samman grädde, crème fraiche, vitlök , potatis, spenaten, ägg och kryddor. 1 ägg. Skala och strimla potatisarna i små, smala bitar