Rör sedan ner äggen, ett i taget, och avsluta med persiljan och rosmarinen. Terrin är ett väldigt fint ord som kan låta lite skräckinjagande men som kan vara bra att använda sig av när man vill imponera på sina middagsgäster
Vispa samman ägg, kryddor, riven ost, grädde och pesto. Känn med sticka att terrinen är klar. Jag lägger på en tyngd för att pressa ihop ytterligare under avkylningen
Chokladtryffelterrine med apelsinmarinerade jordgubbar. Både skaldjursröran och avokadokrämen kan göras klara i förväg och bara läggas ihop vid servering, tomaten kan vara förbredd och bara rimmas i sista stund
Chokladterrin på chokladmandelbotten. Tillsätt ägget och slå blandningen försiktigt över chokladen. Före serveringen är det bra att ställa formarna i frysen en liten stund, då går det lätt att trycka ut terrinerna
Ta ur terrinen ur formen och skiva den frysta terrinen i tunna ”carpaccioskivor”. Vispa samman ägg, socker, salt och mjöl, blanda ner den smälta smör- och chokladblandningen och den finhackade chokladen