Teriyakisås recept

Teriyakisås

Teriyakisås

Jag gjorde egen teriyakisås till tacokryddad kycklinglårfile’ idag. Superenkel att göra. Ingredienser. 2 msk socker
Glutenfri Teriyakisås

Glutenfri Teriyakisås

 Teriyakisås. Glutenfri Teriyakisås1 dl glutenfri soya1/2 dl vatten1 1/2 msk rårörsocker2 tsk vinäger1 finhackad vitlöksklyfta1  msk finhackad ingefära1 tsk sesamolja1 tsk Collorit Blanda allt utom sesamoljan i en kastrull och låt koka upp
Teriyakisås Teriyakimarinad

Teriyakisås Teriyakimarinad

Rör ut maizenan med kallt vatten och rör i teriyakisåsen under omrörning till önskad tjocklek. Teriyakisåsen eller marinaden är klar att användas
Teriyakisås

Teriyakisås

Koka upp samtliga ingredienser och låt sjuda på låg temperatur i 1,5 - 2 timmar. Vill man ha en fastare sås så kan man reda med maizena
Teriyakisås eller Teriyakimarinad

Teriyakisås eller Teriyakimarinad

Rör ut maizenan med kallt vatten och rör i teriyakisåsen under omrörning till önskad tjocklek. Teriyakisåsen eller marinaden är klar att användas
Teriyakisås

Teriyakisås

I dag har vi ätit wokad kyckling med färska grönsaker ,bulgur och hemgjord teriyakisås. Så här gjorde jag såsen
Teriyakisås och ett serveringsförslag

Teriyakisås och ett serveringsförslag

Här kommer min variant av den teriyakisås som mamma bjöd på i veckan. Teriyakisås - 4 portioner 2 dl japansk soja 1,75 dl vatten 4 msk strösocker 4 msk honung 4 tsk risvinsvinäger (vitvinsvinäger fungerar med) 1 msk riven ingefära 1 msk pressad vitlök 5
Teriyakisås

Teriyakisås

Teriyakisås eller Teriyakimarinad är en söt japansk sojasås som är mycket god att marinera och grilla fisk, kött, grönsaker eller kyckling med
Teriyakisås

Teriyakisås

Förra veckan wokade vi ihop lite kylskåpsrester från grönsakslådan, och nästan alltid när vi wokar använder vi oss av ett gammalt recept på en slags teriyakisås som vi har hittat i någon tidning, oklart vilken
Wokad kyckling med Teriyakisås

Wokad kyckling med Teriyakisås

Strimla kycklingen. Salta och peppra. Woka den först i olja. Ta upp och lägg kycklingen åt sidan. Strimla vitkålen och purjolöken