Teriyakisås teriyakimarinad recept

Teriyakisås Teriyakimarinad

Teriyakisås Teriyakimarinad

Rör ut maizenan med kallt vatten och rör i teriyakisåsen under omrörning till önskad tjocklek. Teriyakisåsen eller marinaden är klar att användas
Teriyakisås eller Teriyakimarinad

Teriyakisås eller Teriyakimarinad

Rör ut maizenan med kallt vatten och rör i teriyakisåsen under omrörning till önskad tjocklek. Teriyakisåsen eller marinaden är klar att användas
Teriyakisås

Teriyakisås

Teriyakisås eller Teriyakimarinad är en söt japansk sojasås som är mycket god att marinera och grilla fisk, kött, grönsaker eller kyckling med
Ugnskotletter i teriyakimarinad

Ugnskotletter i teriyakimarinad

5 dl teriyakisås. Lägg kotletterna i en smord eldfast form. Skala och hacka schalottenlöken. Blanda samman den med marinad, matolja och sherry
Magazine mondays

Magazine mondays

Detta receptet kommer från en folder som följde med Matmagasinet för ett par år sedan och jag har tänkt jag skulle testa receptet Lax i teriyakisås
Teriyakikyckling och stekt ris

Teriyakikyckling och stekt ris

Lax hade varit det givna med teriyakimarinad och sesamfrön på toppen. Teriyakikyckling med stekt ris4 pers3 strimlade kycklingfiléer1,5 dl teriyakisås4 portioner kokt basmatiris½ röd paprika15 cm purjolök skuren på tvärenev lite mer teriyakisalt och vitpepparSambal Oelek efter önskemål1 dl fetaost (jag hade den laktosfria)1 dl svarta oliverLägg kycklingen i teriyaki i en påse 1 timme

Grillad svamp med sesamfrö

Blanda teriyakisås, mirin, socker, gräslök och sesamolja, häll detta över svampen och låt stå i 5 minuter. 2 msk teriyakimarinad

Teriyakimarinad

2 dl teriyakisås. Skär vitlöken i tunna skivor. Rensa och finhacka chilin. Blanda ingredienserna och marinera fisken i marinaden i 1 timme

Grillad kycklingfilé

Kycklingfilé går ganska fort att grilla och den här gången fick kycklingen först marinera i teriyakisås en stund

Japansk kyckling på spett

Marinera dem i teriyakimarinad ca 30 minuter. 1 dl teriyakimarinad. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm breda bitar

Teriyaki-wok

Strö över sesamfröna och servera med ett gott ris och Teriyakisås. Blanda köttstrimlorna med teriyakimarinad i en skål och låt marinera 20-25 minuter. 3 msk teriyakimarinad

Teriyaki-wok

Strö över sesamfröna och servera med Teriyakisås. Blanda köttstrimlorna med teriyakimarinad i en skål och låt marinera 20-25 minuter. 3 msk teriyakimarinad

Kyckling och matig sallad

Lägg kycklingklubborna i en ugnsform och pensla dem med teriyakisås. färdig teriyakimarinad eller soya