Dela degen i sex delar och forma till tekakor (du kan strö på riven ost om du vill variera sconsen). 2 dl vetemjöl1 dl kornmjöl (kan bytas mot vetemjöl)1 dl havregryn2 tsk bakpulver½ tsk salt50 g margarin1½ dl yoghurt naturell (eller filmjölk)Eventuellt riven ost
Så därför kommer här ett både enkel, smakfullt och hälsosamt recept på scones bakade på teffmjöl. I mina scones blandade jag teff med majs- och rismjöl
Rulla bollar och tryck ut till tekakor på plåten. Scones däremot, självklart blir det scones. Gör man ändå scones så känns det lite fattigt att ta den vanliga juicen så då blev det smoothies också
Baka ut degen till tekakor på ett mjölat bakbord och snitta dem i fyra bitar (som scones). Nagga tekakorna med en gaffel och grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter
Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryss över kakorna och nagga. Åtminstone en gång under julen och mellandagarna brukar vi lyxa till det med Leila Lindholms saffransscones
2 påsar saffran (1 g till 6 scones). Alternativt dela degen i 2 delar och platta ut till 2 tekakor. Grädda i mitten av ugnen tills sconesen fått fin, gyllene färg, 15- 20 minuter. 2 påsar saffran (1 g till 6 scones)
Forma degen till små bullar och lägg på bakplåtspapper eller tryck ut dom till platta tekakor. Men ibland testar man något som helt enkelt inte blir bra, som de här LCHF-sconesen
Glöm sconesen, nu har jag hittat ett recept på luftiga och goda tekakor som har kort jästid så du behöver inte alls kliva upp med tuppen för att hinna göra dessa