Börja arbeta in mjölet, börja med dinkelmjölet o fortsätt med vetemjölet till smidig deg. (förutom plåt 2 som fick vänta lite)ca 12 st25 g jäst3 dl ljummen mjölk2 msk honung2 msk rapsolja½ krm kardemumma½ tsk salt3 dl siktat dinkelmjöl( ej fullkorn)VetemjölLös jästen i mjölken. Ta upp o dela upp degen i 12 lika bitar o kavla ut till tekakor o nagga med en gaffel
Läste på lite innan (duktigt) och lärde mig att dinkelmjöl kan behöva lite hjälp på traven med jäsningen, och att man därför kan tillsätta lite pressad citron i degen
Smula ner jästen i en bunke, lös den med halva grötblandningen innan du häller på resten av gröten. Tänk på att degar med dinkelmjöl ska vara en aning kladdigare än vanliga vetemjölsdegar
Då blir det nog tekakor av det hela. De små flickorna skulle åka skridskor med skolan och åt havregrynsgröt till frukost och fick med sig varsin nybakad fralla med gott pålägg till ishallen att äta ihop med sin varma choklad
Baka ut till runda platta tekakor och. lägg på plåt med bakplåtspapper. 1/2 dl havregryn (jag använder fullkorn). Nagga dem med en gaffel och jäs ytterligare 30. 1/2 dl havregryn (jag använder fullkorn)