Tarteletter med frukt recept

2 Spara
Grönsakspaj

Grönsakspaj

Om den ska serveras på buffé kan man med fördel laga till pajen dagen innan och sedan värma i ugn. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar
2 Spara
Vårens kurser och Livsaptits nyhetsbrev

Vårens kurser och Livsaptits nyhetsbrev

Söta små bärfyllda tarteletter med sötsyrlig vaniljfraiche är en av de söta. I vår är det premiär för flera nya kurser som jag har arbetat med under slutet av förra året och början av detta
1 Spara
Chokladtartelett

Chokladtartelett

Garnera med fantasi, jag vill gärna ha frukt eller bär till min. Låt degen vila och svalna innan du kavlar ut den och klär en stor pajform med den
1 Spara
Cheesecake-tarteletter med rabarberkompott

Cheesecake-tarteletter med rabarberkompott

Dekorera med jordgubbar eller någon annan god frukt. För att inte snittytan på frukten ska torka kan man koka upp lite vatten och gelésocker och pensla på
0 Spara
Afternoon Tea-vecka del 2: Scones

Afternoon Tea-vecka del 2: Scones

Häll upp curden i en väl rengjord glasburk och servera till nybakade scones eller använd som fyllning i tarteletter, tårtor eller andra bakverk
3 Spara
Tarteletter med frukt - diabetiker

Tarteletter med frukt - diabetiker

Nagga degen med en gaffel. Blanda hallonpurén med Hermesetas Lättströ och potatismjöl. Blanda mjöl, mandel, Hermesetas lättströ och mandelessens i en skål
0 Spara
Tartelett med äpple - Tartelette with apple

Tartelett med äpple - Tartelette with apple

Vårt träd bär frukt på en gren ett år och nästa år på samtliga andra grenar förutom det som blommade föregående år
0 Spara
Deg till söta pajer/tarteletter

Deg till söta pajer/tarteletter

Låt skalen svaln och fyll dem sedan med Crème Chantilly och dina favoritbär eller frukter. dem sedan med degen
4 Spara
Äppelknäcktarteletter

Äppelknäcktarteletter

Kardemumma, vanilj, choklad och kanel är en utmärkt kvadrupel att avnjuta höstens frukt med. Tillsätt smöret i bitar och fördela det med fingertopparna
1 Spara
Citrustarteletter

Citrustarteletter

Koka upp mjölken med vaniljstången. Skala frukten och skär ut hinnfria klyftor. Lägg vaniljkrämen i tarteletterna
0 Spara
Citrustarteletter

Citrustarteletter

Koka upp mjölken med vaniljstången. Skala frukten och skär ut hinnfria klyftor. Lägg vaniljkrämen i tarteletterna
0 Spara
Citrustarteletter

Citrustarteletter

Koka upp mjölken med vaniljstången. Skala frukten och skär ut hinnfria klyftor. Lägg vaniljkrämen i tarteletterna
1 Spara

Tarteletter med frukt

Hacka samman vetemjöl och matfett till en grynig massa i matberedare eller med gaffel i en skål. Smaksätt ev med apelsinlikör
2 Spara

Tarteletter fyllda med het Chili & Champinjonröra

Det är en liten pajform av antingen smördeg eller mördeg som du enkelt kan fylla både med matigt innehåll men också med frukt & bär till dessert
1 Spara

Små tarteletter

vaniljkräm eller glass med färsk frukt. Fyll formarna med glass eller vaniljkräm, eller hitta på egen fyllning
0 Spara

Exotiska tarteletter

 Skala kiwifrukterna och mosa dem med en gaffel. Nagga bottnarna med hjälp av en gaffel. Häll fruktsmeten över och jämna till tarteletterna
0 Spara

Pastejer och tarteletter

ha hallon eller äpple bitar i och sen kan man dekorera dem med italiensk maräng eller smuldeg eller nånting annat roligt och så kanske lite frukt eller choklad på toppen
2 Spara

Frukt- och bärtarteletter

Smält vinbärsgeléen med vattnet försiktigt på svag värme. Ställ tarteletterna i kylen en stund tills geléen har stelnat
1 Spara

Kondisbitar och träning inför gesällprovet

Inuti chokladskalet är det först passionsfruktstryffel och ovanpå det vaniljkräm smaksatt med lime. Och så ska de nog inte vara dekorerade med grädde
1 Spara

Mördeg

Baka sedan ut mördegskakor eller fyll formar med degen och gör tarteletter. Dessa kan sedan fyllas med nästan vad som helst, exempelvis frukt och bär eller vaniljkräm
1 Spara

Frukttarteletter

Pensla den het över frukten med hjälp av en bakpensel. Skeda portvinet över tarteletterna och fördela frukten och blåbären ovanpå
0 Spara

Frukt- och bärtarteletter

Garnera med frukt och/eller bär. Till en tartelette med söt fyllning, som här, använder man mördeg till bottnen