Tarteletter mandelmassa recept

Jordgubbstarteletter

Jordgubbstarteletter

Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll. 175 g mandelmassa
Rabarbertarteletter med frangipanefyllning

Rabarbertarteletter med frangipanefyllning

Frangipane är en helt fantastiskt god mandelfyllning som påminner lite om mazarinmassa men görs med mandelmjöl istället för mandelmassa och så ska den gärna smaksättas med en skvätt apelsinlikör
Mörk chokladtartelette med papparmintsgrädde och vaniljinkokta rabarber och jordgubbar

Mörk chokladtartelette med papparmintsgrädde och vaniljinkokta rabarber och jordgubbar

Börja med att göra botten av tarteletterna. Mixa mandelmassan med saltet och äggulan samt smöret. )15 tarteletter15 st aluminiumformar 7cm60 g mandelmassa½ krm salt60 g smör1 st äggula2 dl vetemjölChokladfyllning200 g mörk choklad (tex marabous)25 g smör3 vitor0,75 dl strösocker3 st äggulorLite florsocker till dekorationVaniljinkokta rabarbern med jordgubbar400 g rabarber3 dl socker3 dl vatten1 vaniljstång2 msk citronsaft500 g jordgubbarPepparmintsgrädde2 dl grädde1 msk strösockernågra droppar pepparmintsolja efter tycke och smakUgn. Fördela smeten i tarteletterna och grädda i mitten av ugnen i ca 5 - 10 min eller tills toppen blivit ett "skal" och stannat. 15 tarteletter. 60 g mandelmassa

Aprikostarteletter

Riv mandelmassan. Ta ut tarteletterna, ringla marmeladen över och låt svalna. Fördela mandelmassan på degen och lägg aprikosklyftorna över
Frasiga pärontarteletter

Frasiga pärontarteletter

Riv mandelmassan. Ta ut tarteletterna, ringla marmeladen över och låt svalna. För-dela mandelmassan på degen och lägg päronklyftorna över
Aprikostarteletter

Aprikostarteletter

Riv mandelmassan. Ta ut tarteletterna, ringla marmeladen över och låt svalna. Fördela mandelmassan på degen och lägg aprikosklyftorna över
Minibärtarteletter

Minibärtarteletter

Riv mandelmassan och blanda med mjukt smör, socker, uppvispat ägg, mjöl och likör till en smet. Ta loss tarteletterna och låtkallna på bakgaller
Tarta de alamandra

Tarta de alamandra

Jag hade i Barcelona börjat fundera på en bra efterrätt till midsommar och ville ha någon tartelette, mandel eller mandelmassa och jordgubbar
Jordgubbstarteletter

Jordgubbstarteletter

Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll. 175 g mandelmassa
Smördegstarteletter med två olika fyllningar

Smördegstarteletter med två olika fyllningar

Riv mandelmassan fint och tillsätt denna till smörkrämen. Smördegstarteletter. Servera tarteletterna ljumna med lättvispad grädde eller crème fraiche alternativt en riktigt god vaniljglass
Lingontarteletter

Lingontarteletter

Blanda mandelmassan med ägg och så mycket mjölk att den blir ganska lös. Fördela lingonen i de förgräddade tarteletterna

Tarteletter med frukt

Riv mandelmassan grovt, tillsätt vaniljsocker och vispad grädde. Grädda tarteletterna guldbruna i 225 grader ca 12 minuter. 100 g mandelmassa

Exotiska tarteletter

 Riv mandelmassan grovt. Häll fruktsmeten över och jämna till tarteletterna. Låt tarteletterna kallna. 100 g mandelmassa

Exotiska tarteletter

Riv mandelmassan grovt. Häll fruktsmeten över och jämna till tarteletterna. Låt tarteletterna kallna. 100 g mandelmassa

Pajdeg med mandelmassa

Blanda mjöl och mandelmassa med smör och äggula till en smidig deg. 1 dl riven mandelmassa. Lägg i plastpåse i kylen ett par timmar

Jordgubbstarteletter

 Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll. 175 g mandelmassa

Frukt- och bärtarteletter

Riv mandelmassan, det går enklast om den är kylskåpskall. Ställ tarteletterna i kylen en stund tills geléen har stelnat