Frangipane är en helt fantastiskt god mandelfyllning som påminner lite om mazarinmassa men görs med mandelmjöl istället för mandelmassa och så ska den gärna smaksättas med en skvätt apelsinlikör
Börja med att göra botten av tarteletterna. Mixa mandelmassan med saltet och äggulan samt smöret. )15 tarteletter15 st aluminiumformar 7cm60 g mandelmassa½ krm salt60 g smör1 st äggula2 dl vetemjölChokladfyllning200 g mörk choklad (tex marabous)25 g smör3 vitor0,75 dl strösocker3 st äggulorLite florsocker till dekorationVaniljinkokta rabarbern med jordgubbar400 g rabarber3 dl socker3 dl vatten1 vaniljstång2 msk citronsaft500 g jordgubbarPepparmintsgrädde2 dl grädde1 msk strösockernågra droppar pepparmintsolja efter tycke och smakUgn. Fördela smeten i tarteletterna och grädda i mitten av ugnen i ca 5 - 10 min eller tills toppen blivit ett "skal" och stannat. 15 tarteletter. 60 g mandelmassa
Riv mandelmassan fint och tillsätt denna till smörkrämen. Smördegstarteletter. Servera tarteletterna ljumna med lättvispad grädde eller crème fraiche alternativt en riktigt god vaniljglass