Mördeg. Gör tarteletterna. Arbeta snabbt ihop, och plasta sedan in degen till ett platt paket. Klicka eller spritsa ut marängen på tarteletterna, och bränn ytan med brännare, alternativt ställ in högt i den varma ugnen
DEG. I fredags bakade jag dessa tarteletter med en fyllning av tranbärskräm, vit chokladganche och toppade med krossade polkagrisar och de andra tre med italiensk maräng
Tillsätt olja och salt och rör snabbt ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Tryck ut degen i en pajform, antingen avlång eller en rund, ca 25 cm i diameter. ca 30 min Sätt ugnen på 200 grader Tryck ut degen i en pajform, antingen avlång eller en rund, ca 25 cm i diameter
Arbeta ihop till en deg med äggula och eventuellt lite vatten. Låt degen vila i plast-folie i kyl i 30 minuter. Kavla ut degen och lägg den i 4–6 små smorda tartelettformar
Skär skivor av smördegen och använd en gaffel för att göra små hål i degen. Sprid ut såsen över smördegsplattorna och lägg på svamp och lökblandningen samt rucula och gruyere
Måste erkänna att det var lite jobbigt med degen eftersom att det här med deg och så inte är det jag är bäst på men underbart gott blev det i alla fall Man märker att detta var första gången eftersom att den sprack lite och höll inte riktigt ihop, men ingen är perfekt
) Till efterrätt jag gjorde chokladkolapajen som jag fick smaka på i form av små tarteletter när jag var på presseventet med Dansukker och Daniel Roos för ett par veckor sedan