Tarteletter ägg recept

Ägg tarteletter

Ägg tarteletter

InläggetÄggtarteletter dök först upp på À la Michelle. Med de frasiga pajskalen och den silkeslena krämiga äggfyllningen brukar dessa ätas tillsammans med dim sum i den kinesiska kulturen
Tarteletter med lax.

Tarteletter med lax.

Vispa samman ägg, grädde, senap, honung, dill och pepparrot. Bjud på dessa lättlagade och goda laxtarteletter med krämig fyllning
Tarteletter med rökt fårfiol

Tarteletter med rökt fårfiol

Vispa ihop ägg, grädde, pepparrot och salt. 12 st ägg. 1Häll äggstanningen i pajformarna. 2,5 dl siktat dinkelmjöl
Tartelett

Tartelett

Med dessa som utgångspunkt har jag bakat tarteletter i omgångar under helgen. Lägg en bit aluminiumfolie i varje form och fyll på ett lager med torkade ärtor eller bönor

Tarteletter med svartavinbär

Lägg mjöl och smör i en bunke. Tänkte då på förra sommarens jordgubbstarteletter. Finfördela fettet, tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg
Tarteletter med spenat & parmesan

Tarteletter med spenat & parmesan

Hetta upp oljan i en gryta på medelvärme, lägg i spenaten och låt den smälta ner. Blanda spenaten med ricotta, gräddfil, ägg och parmesan
Tarteletter med gravad lax och julsenap

Tarteletter med gravad lax och julsenap

Vispa ihop ägg, grädde, senap, honung, dill, gräslök, salt och peppar. Dela laxskivorna på längden och toppa tarteletterna med en liten laxros
{Smörkolapaj}

{Smörkolapaj}

) Till efterrätt jag gjorde chokladkolapajen som jag fick smaka på i form av små tarteletter när jag var på presseventet med Dansukker och Daniel Roos för ett par veckor sedan
Marmorerade Polkagrismacaroner

Marmorerade Polkagrismacaroner

Och en sak som man läser mycket om är äggvitans temperatur. Andra anser att det går precis lika bra med kylskåpskalla äggvitor
Jordgubbstarteletter

Jordgubbstarteletter

Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll. Lägg bollarna i mazarinformarna och tryck ut degen med fingrarna
Rara Rabarber

Rara Rabarber

Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg vaniljfröna i en kastrull tillsammans med vaniljstången och övriga ingredienser