Mördeg100 g smör2 dl mjöl0,5 dl vaniljsocker eller vanligt socker+ lite vattenBlanda ihop degen genom att skära smöret i små bitar och knåda ihop med mjöl och socker
Häll på äppelbitarna och låt dem stå om småputtra i sockret i några minuter. Idag behövde jag använda upp lite smördeg från frysen så jag gjorde wienersnäckor fyllda med Tarte Tatinfyllning
6 1 dl rörsocker 50 g smör 1/2 tsk malen kanel 1 krm salt 2 msk mörk rom 4 små bananer 1 rulle färdig smördeg (à 250 g) Till servering vaniljglass eller turkisk yoghurt Lägg till i inköpslistan
Häll endel av pannacottan i silikonform med små halvkupoler för att använda som dekor ovanpå tårtan. Och vad passar inte bättre att fira med än en extremt vårig tarte med alla smaker jag tänker på när jag tänker påsk och vår
Ta ut köttet, skär tunna strimlor och där efter skär strimlorna till små bitar. Skär köttet i ca 100 grams skivor, lägg en skiva mellan plastfolie och banka ut till köttet blir tunt som en carpaccio upprepa med resterande skivor
Servera med ostcremen ovanpå och små ostbitar bredvid. Tarte tatin. Tarte tatin. Ostcreme. vispa osten till en jämn creme med en elvisp och rör i äppelgelé och crème fraiche