Lägg i äpplena, rosmarinen, citronsaften och aprikoserna. Blixtsmördeg (kallas även amerikansk smördeg), räcker till 2 pajer500 g vetemjöl500 g kallt smör1 äggula1 dl vatten1,5 tsk saltrivet skal från 1 citron3-5 st svenska äpplen10 st torkade aprikoser100 g smör2,5 dl sockersaften från 1 citronett par kvistar rosmarin
Vi avslutade middagen med Christophers signaturdessert – tarte tatin. Men det var den enkla skysås med rosmarin och shalottenlök som jag serverade till som lyfte rätten till helt sjuka höjder
Idag bjuder vi på både förrätten som var en purjolökstarte med rom och så ostbrickan med tillbehör. Smält honung och smör i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt, ta i päronhacket och rosmarinen
färsk örtkrydda (persilja, rosmarin eller timjan). Tarte tatin är en klassisk fransk efterrätt gjord på äpplen som bakas in med smördeg och vänds upp och ner vid servering
Eventet 841213 bestående av 7 nära vänner, två grytor Coq au vin, gin tonics och tarte de chocolat runt mitt soffbord var sjukt lyckat. Istället blev det två vanliga hela kycklikngar från Kronfågel)100-150 g rökt sidfläsk1 gul lök2-3 små morätter1 purjolök50-75 g smör till stekning 1 flaska rödvin1-2 lagerblad1-2 tsk salt½ tsk svartpeppar1-2 tsk timjan½ tsk stött rosmarin2 vitlöksklyftorSkalet från ¼ citronNågra persiljestjälkar10 scharlottenlökar200-400 g champinjoner3 msk vetemjöl1 dl vattenPersilja till garneringGrymt recept
Tarte Tatin 4 personer8 små Ingrid Marie eller 4 vanliga äpplen1 dl socker2 matskedar vatten50 gram smörEtt ark smördegSkala och klyfta äpplena, täck över dem om du inte vill att de ska ta färg
Jordgubbstarte med citronkrämHimmelsk tarte med lemon curd. Lägg jordgubbarna och citronskalet i en kanna, fyll på med vodka och lägg sedan i rosmarinkvisten