Vaniljsocker, kanel, kardemumma eller kanske lite lavendel. Jag var inne på den fantastiska bloggen Call me cupcake och såg hennes helt fantastiska fruktstarts
Lägg tärningarna i en gryta med socker, cider, stjärnanis och kardemumma. Arrangera den varma äppeltarten med kanderade mandlar och gärna en god glass eller sorbet
Lägg dem i en bunke & strö över kanel, kardemumma & strösocker. Tarte tatin. Dessertvinet på bilden nedan passar perfekt till den lite brända karamellsmaken i tarte tatin
Och jag lyckades skapa världens godaste små tarteletter. ½ tsk malen kardemumma. ½ tsk malen kardemumma. (2 tarteletter). Häll sedan ner kokosflingor, vaniljpulver, kardemumma, salt, agave, kokosolja och 1 msk vatten i mixern och mixa tills det blir en semiblöt massa som du kan pressa ihop mellan fingrarna. 2 tarteletter
Låt tarten kallna och servera med vispad grädde eller glass. Skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar och blanda med socker, majsstärkelse och kardemumma. 1 tsk stött kardemumma
Det gör att tarten inte blir mjuk av fyllningen. Till den serverade jag moscatelinkokta rabarber, vaniljsås smaksatt med kardemumma samt en fräsch rabarbergranité
Med samma degrecept som i en tarte Tatin kan man baka många olika andra pajer, salta som söta. vaniljpulver, kanel, kardemumma eller annan krydda till smaksättning
½ tsk malen kardemumma. Blanda ner kokosflingor, vanilj, kardemumma, salt, agave, kokosolja och en matsked vatten, och mixa tills allt har blivit en deg som du kan pressa ihop mellan fingrarna