Royal. Sätt ugnen på 100 grader. Koka upp mjölk och grädde och låt stå och svalna. Skölj mangolden noga. Skär bort den vita delan på mangolden och spara stjälken till en annan dag
nötter och kött på en tallrik. Skär köttet i skivor 1–1,5cm, salta och peppra. Stek köttet i lite olja, ca 1 min på varje sida, köttet ska vara rött inuti
Grillad oxfilé med kraftig rödvinssås & italiensk tarte. 0)Benedicte hade lagat en fantastisk italiensk tarte med bland annat potatis, kronärtskocka & getost till huvudrätt. 0)Mycket glad att killarna trotasde regnet & grillade köttet, årets bästa köttbit så här långt
Le Dauphin och Le Chateaubriand drivs av den hyllade baskiska krögaren och kocken Inaki Aizpitarte, som med sin innovativa, färgstarka, nyskapande mat, avskalade restauranglokaler och lojt underfundiga personal har hjälpt till att vitalisera Paris restaurangvärld
Fikon reduktion1 l kalvbuljong (Puljonki har en sjukt bra, Stocka säljer)1½ dl balsamicoköttrester (t. urskurna fettet från köttet, benmärg)2 färska fikon, tvättade och skurnaen nypa saltStek köttresterna på en het, djup panna tills de fått färg