Den görs på en tunn pizzadeg och topppas med créme fraiche, bacon, lök och gruyère och i vissa fall Munsterost (en kittost som tillverkas mellen Alsace och Lorraine)
Bryn gul lök och ett paket bacon. boeuf bourguignon med tarte tartin som dessert. Garnera med ett paket stekt bacon och massor av färsk persilja eller franska örter
Strimla bacon och lök. Tarte flambée. bacon. Fräs baconet på medelvärme i cirka 3 minuter. Ugnsbaka tarten i cirka 15 minuter. Skär tarten i 4 bitar och servera till gösen och choucrouten
Vad som egentligen är LCHF är så olika beroende på vem man frågar men nu utgår jag från att du menar LCHF där man äter bacon, ost, smör, grädde och feta såser
Tarte flambée är en pizzaversion från Alsace. Om det är svårt att få tag på varmrökt skinka av god kvalitet (rökt "på riktigt" inte bara behandlad med rökarom) så går det bra med annan varmrökt grisdel, t ex bog som ibland kan finnas i bit i hyllan vid baconet
Heart attack paj (för två hungriga)4 st smördegsplattor (eller en stor)2 st stora schalottenlökar1 msk olivolja2 msk smör1 st stor, kokt kall potatisen valfri mängd bacon (hade ca 10 st små skivor)2 nävar god ost (använde gruyer och parmesan)2 st ägg + 1 ägg för penslingsaltpeppartabasco(örter)Kavla smördegsplattorna ihop till en rektangelPensla plattan med ägg och stick några hål med en gaffelFörgrädda i 200 grader i ca 12 min tills degen är gyllenebrun Skär löken i små ringar och karamelisera dem i olivolja och smör tills de är mjuka, gyllenbruna och smakar sött (ca 20-30 min)Stek baconen (eller tillred i ugn)Skär potatisen i tunna skivor, lägg skivorna på den förgräddade smördegsrektangelnStrö på löken, baconen och ostenKnäck äggen på pajenSalta, peppra och lägg på av tabascoGrädda i 200 grader i ca 10 min, så att äggen förblir en aning rinniga 4 st smördegsplattor
Jag njöt av en ananas tarte tartin med passionsfruktsglass och kokoskinuski. Serverad med ramslök och misomajjo, rökt svecia, hemrökt bacon, sallad, tomat, syrad lök och saltgurka
Skiva löken och baconet i fina strimlor. Ha sedan på baconet och champinjonerna. Tarte flambée forestière är något jag levde på under min sommar i Strasbourg, som 12-åring. Tarte flambée forestière2 medelstora pizzorIngredienser1 sats pizzadeg6 msk creme fraiche6 msk naturell färskost½ gul lök280g bacon eller sidfläsk2st färska stora champinjonerSalt och peppar1 dl hårdostInstruktionerBlanda färskosten tillsammans med creme fraichen. 280g bacon eller sidfläsk
Skär baconet i mindre bitar och stek även detta utan att det tar för mycket färg. Tarte flambée, eller flammkuchen som det heter på tyska, är en specialitet från Alsace i östra Frankrike
Bred på créme fraiche, lägg på riven gruyère, bacon och löken. Jimmie är en underbar kock och fotograf som jag följer då jag älskar många av hans recept och häromdage lade han ut ett recept på Tarte Flambée, en slags fransk verison på pizza