Tartar gurka recept

Tartar av salmalax

Tartar av salmalax

Skär gurkan på längden i fyra bitar. Droppa över lite soja på varje tartar. Låt gurkan rinna av och toppa biffen med gurka, blandad med gräslök och rödlök
Tartar av salmalax

Tartar av salmalax

Skär gurkan på längden i fyra bitar. Droppa över lite soja på varje tartar. Låt gurkan rinna av och toppa biffen med gurka, blandad med gräslök och rödlök
Kalv ”tartar” med ostronmajonnäs

Kalv ”tartar” med ostronmajonnäs

2 ostron 2 äggulor 4 shisoblad (eller 50 g persilja) 50 g parmesanost 2 msk olivolja 6 dl olja salt peppar 200 g kalvstek 1 vit persika (eller nektarin) 2 msk pistagenötter, rostade 1-2 gurkor (små)
Laxtartar på gravad lax

Laxtartar på gravad lax

Servera tartaren i glas tillsammans med bröd. Vispa ihop äggula, senap och citronsaft. Vispa i oljan, lite i taget
Fish cakes

Fish cakes

Servera fish cakes med en tartar sås (se bonusrecept nedan) och en blandad sallad. Hacka ägg, gurkan och kapris
Tartarlimpa i champinjondröm - LCHF

Tartarlimpa i champinjondröm - LCHF

Hacka svampfötter, purjolök och gurka mycket fint, gärna i mixer. 10 cm gurka. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda först ihop alla ingredienser till vitlökssmöret
Det gastronomiska folkhemmet

Det gastronomiska folkhemmet

Ett litet fall framåt sätter bollen i rullning, skapar ett flöde, startar en trend. I dess sällskap, en bit lätt syltad torsk med bränd och picklad gurka, baconkräm och dillvinägrett

Laxtartaren, ankan och den glömda forellromen

GROV TARTAR PÅ SALMALAX, GURKA, ÄPPLE OCH PEPPAROTSKRÄM. Mina ”souscheffar” skar kuber av gurka, lax och äpple och vi stekte ankbröst under den nya fläkten som liknade mer en lampa än en fläkt
En liten lax med nordisk tvist

En liten lax med nordisk tvist

En av de små munsbitarna är en liten laxsalsa/tartar i glas.  Skär laxen, gurkan och päronet i fina små kuber och strimla löken fint

Julfest och unika IT(tomte)nissar

Kul tänkte jag och funderade ut en meny på grov tartar à la Mathias Dahlgren, honungsglaserad kalkon med rödkål, tranbärssås och mandelpotatispuré och kanelmousse med pepparkaksflarn och Calvadosäpplen

Foodies Festival, Hampton Court

halv gurka i lerkruka med geléhallon och annat på tandpetare. Anledningen till att jag gillar Hendrick’s är smaken, då den har smak av både ros och gurka och smakar mindre enbär än andra ginsorter
Avocadotartar

Avocadotartar

Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ut innanmätet med en sked. Forma och lägg upp tartaren på en tallrik
Laxtartar med wasabidressing

Laxtartar med wasabidressing

Skala och dela gurkan och kärna ur den med en sked eller ett kuljärn. Fördela tartaren i små glas och ringla över lite dressing