Skär gurkan på längden i fyra bitar. Droppa över lite soja på varje tartar. Låt gurkan rinna av och toppa biffen med gurka, blandad med gräslök och rödlök
Rödingtartar, gurka, pepparrot, melon och granskott. Forma tartaren så som du vill ha den och garnera med granskott, flingsalt, pepparrot och nymalen svartpeppar
Skär gurkan på längden i fyra bitar. Droppa över lite soja på varje tartar. Låt gurkan rinna av och toppa biffen med gurka, blandad med gräslök och rödlök
Hacka svampfötter, purjolök och gurka mycket fint, gärna i mixer. 10 cm gurka. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda först ihop alla ingredienser till vitlökssmöret
Ett litet fall framåt sätter bollen i rullning, skapar ett flöde, startar en trend. I dess sällskap, en bit lätt syltad torsk med bränd och picklad gurka, baconkräm och dillvinägrett
Skala och kärna ur gurkan och tärna ner. Lägg upp skivor av majrova på ett fat och placera en klickar av tartar ovanpå Dekorera med salladskott, löjrom, pistasch och senapen
GROV TARTAR PÅ SALMALAX, GURKA, ÄPPLE OCH PEPPAROTSKRÄM. Mina ”souscheffar” skar kuber av gurka, lax och äpple och vi stekte ankbröst under den nya fläkten som liknade mer en lampa än en fläkt
Kul tänkte jag och funderade ut en meny på grov tartar à la Mathias Dahlgren, honungsglaserad kalkon med rödkål, tranbärssås och mandelpotatispuré och kanelmousse med pepparkaksflarn och Calvadosäpplen
halv gurka i lerkruka med geléhallon och annat på tandpetare. Anledningen till att jag gillar Hendrick’s är smaken, då den har smak av både ros och gurka och smakar mindre enbär än andra ginsorter