Tzatziki – blanda ihop naturell yoghurt, riv gurka och pressa i vitlök till önskad smak. Ofta går det att använda matlagningsyoghurt eller kesella/kvarg som bas i olika såser
Grov tapenade och tomater. Olivyoghurt med mynta och vitlök. Vänd ner yoghurten i röran. 4 dl turkisk yoghurt, 2 st vitlöksklyftor pressade, 2 msk hackad mynta, 0,5 dl svarta oliver, 2 msk olivolja, flingsalt peppar. 1 Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen och smaka av med salt och peppar. 1 fpk feta salladsost, 1 kruka basilika, 1 vitlöksklyfta, 1/2 dl grekisk yoghurt, några sötmandlar, salt och peppar. 4 dl turkisk yoghurt. 1/2 dl grekisk yoghurt
Första kvällen en kopp thé och en plocktallrik i hotellets fina bar, med en fantastiskt god Salami, Vitlöksfyllda Oliver, Tapenade och Färskostfylld Paprika
Till snacksrullarna använde jag den här gången en tapenade från ICA med zucchini, paprika och aubergine, men jag har också gjort dem med pesto på soltorkad tomatcrème och med grön olivcrème
Servera som tapenade till painriche och crostini eller som grönsaksdip. ½ dl naturell yoghurt. Mixa samtliga ingredienser till en slät röra i en matberedare
Blanda turkisk yoghurt med tapenade och krydda med salt, svartpeppar och lite pressad citron. Tillbehören fick bli en tapenadesås och en sallad med rökt fetaost
Till det ett ägg på finncrisp med tapenade och basilika. Att bara mixa allt man kan få tag på i en yoghurtskål är definitivt min favoritfrukost, idag blev det en riktigt bra blandning
Blanda ned smetana med tapenaden och rör om. 3 msk färdig tapenade. 1. 2. Pressa ned en halv citron. 3. avsluta med att krydda upp krämen med salt, peppar och chilipeppar
Blanda med yoghurten, vitlöken, oljan, vinägern, smaka av. ½dl Tapenade. 240g Lax á 120g styck100g Kräftstjärtar1 Avacado, mogen½dl Tapenade, ikväll färdigköpt. 2dl Grekisk yoghurt2st Vilköksklyftor1msk Olivolja1tsk Rödvinsvinäger1dl Grovriven och avrunnen gurkaSalt & Peppar från kvarnCitronpeppar1st CitronSalladsmixSåhär kan du göra, tillagningstid ca 25min. Dela en tomat på mitten och lägg på lite tapenade, grilla den samtidigt som laxen, när du tar ut laxen så vrid upp värmen till 225g och grilla tomaten någon minut så att den får färg