– ½ tsk timjan. Spansk tapenade är ett av de mest kända recepten av medelhavsmat och är perfekt för att servera till en lyxig frukost, cocktailparty eller snabb lunch
Skär ett par snitt genom skinnet på kycklingfiléerna fördela tapenaden i skårorna och tryck in lite under skinnet, salta och peppra, skiva citronen och lägg citronskivorna på kycklingen
De smälter på tungan och kräver inga tillbehör, men enligt "Bröd från Brunkebergs konditori" kan man också servera dem toppade med tapenade eller färskoströra
Till snacksrullarna använde jag den här gången en tapenade från ICA med zucchini, paprika och aubergine, men jag har också gjort dem med pesto på soltorkad tomatcrème och med grön olivcrème
4 4 portioner torskrygg (eller alaska pollock) 900 g fast potatis 1/2 dl tapenade soltorkade tomater 2 dl lätt crème fraiche franska örter 65 g medelhavsmix Att ha hemma 2 msk olivolja 1 tsk timjan salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan