Det finns många recept om tapenadepå Internet men jag brukar göra detta spanskt recept som kommer från Almería (söder / ost om Andalusien), när har jag inte så mycket tid för att laga mat även den olivröran är perfekt för att servera som en tapa tillsammans med rostade brödbitar, skinka, hårdost och pan tumaca
Grov tapenade och tomater. Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand. Tänk så många goda grillröror och såser det finns, bjuder här på att antal goda röror
175 g kärnfria oliver (blandade svarta och gröna). ex delade LCHF Rolls (receptet hittades här) frasiga högst upp i ugnen i 225 grader (snittytorna uppåt såklart), klicka påtapenade och toppa med färska basilikablad. 175 g kärnfria oliver
Tillsätt bönor och tapenade, smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Jag hackade svartaoliver och coctailkapris istället för att använda den färdiga produkten i receptet
Vänner ramlade in på ett (föraviserat) glas vin under lördagens seneftermiddag, och efter en koll i kylskåpet och lite blädder i några tidningar kunde vi till vinet duka fram
Toppa – om du vill – med spansk skinka, tapenade av svartaoliver eller hårdost. Vi brukar ofta tillaga den enkel rätten och spansk tapenade, även hemma i Sverige och avnjuta den under långa, härliga helgfrukostar – inte sällan toppad med lite spansk iberisk skinka eller hårdost