Olivada eller Puré de aceitunas (olivröra eller olivpuré) i Andalucía, Paté de olivas eller Paté de aceitunas (olivpastej) i Extremadura och Aragón, Tàperas i Cataluña, och Tapenade i nordöstra Spanien
Olivröra brukar ofta nämnas med det franska namnet ”Tapenade”. Med så stor tillgång på oliver och olivolja är det kanske inte så konstigt att man i Spanien också är duktig på att göra en mycket god och smakrik olivröra
Ta valfri sallad, skiva en tomat och lite salladslök om man önskar, tillsätt lite olvilolja och salt till salladen, lägg upp på ett fat, ta din favorit tapenade på burk och lägg den nystekta/grillade tonfisk kotletten
Tapenade. - klassisk frank olivröra med smak av vitlök och sardeller passar perfekt att fylla små munsbitar med1 brk svarta oliver utan kärnor1-2 vitlöksklyftorpersilja1-2 sardeller (eller inga alls
Här får osten en mildare nyans då den blandas ut med keso och olivröra. 3 msk olivröra eller tapenade (jag använde Kung Markattas olivröra). 3 msk olivröra eller tapenade (jag använde Kung Markattas olivröra)
Fördela tapenaden i snitten och fäst med tandpetare. 1 dl tapenade (olivröra). Sätt ugnen på 100°C. Blanda ingredienserna till parmesancrèmen i en skål
Tapenade. - klassisk frank olivröra med smak av vitlök och sardeller passar perfekt att fylla små munsbitar med1 brk svarta oliver utan kärnor1-2 vitlöksklyftorpersilja1-2 sardeller (eller inga alls
Tapenade är en olivröra på burk som finns i både svart och grön variant. Detta är en favorit, tapenade filé som funkar att göra både på kyckling och fläskfilé
mat , recept , tapenade , olivröra , oliver , crostini , kapris. Tapenade är gott att klicka på rostat bröd, crostini eller som en klick bredvid en bitt kött, på pastasalladen eller den franska potatissalladen