Älskar tapenade. Till ca 1-2 dl tapenade behöver du. Lägg ner oliver, sardeller (gillar du inte sardeller kan du byta ut dessa mot 1 msk kapris) och chiliflakes i en mixer
1 msk kapris. ex delade LCHF Rolls (receptet hittades här) frasiga högst upp i ugnen i 225 grader (snittytorna uppåt såklart), klicka på tapenade och toppa med färska basilikablad. 1 msk kapris
½ dl avrunnen kapris. Håller i kylen i två veckor, täck med olivolja så att tapenaden inte blir torr. Kärna ur oliverna och blanda samtliga ingredienser i en matberedare och mixa till önskad konsistens
Tillsätt bönor och tapenade, smaka av med salt och peppar. Jag hackade svarta oliver och coctailkapris istället för att använda den färdiga produkten i receptet
kapris. Mät upp alla ingredienser till tapenaden i en skål och mixa till en massa. Gnid eventuellt in ena sidan med lite vitlök och toppa sedan med tomathack och tapenade, garnera den sistnämna med en persiljekvist
Jag använde Zetas tapenade med fint hackade svarta oliver, sardeller, kapris och olivolja. En burk med färdig tapenade på fint hackade oliver, lite lax, bönor och tomater så har du en middag på nolltid som har allt