Torka av köttet med hushållspapper. Bred tapenaden på kotletterna och smula över fetaosten. Salta och peppra köttet och stek dem, ca 3–4 minuter per sida. 2 msk tapenade
Torsk med tapenade, aubergine & oliver. Däremot sparsamt med rött kött, socker och vitt bröd. Torsk, aubergine och olivröran tapenade, men leta en stund och se om du hittar goda tomater så här på vintern
Lägg på soltorkade tomater, tapenade, färskost, parmesan och vitlösksbitar på varje köttskiva. Oxrullader med medelhavsfyllning - utbankad lövbiff fylld med soltorkade tomater, tapenade, färskost, vitlök och parmesan i gräddsås
Ofta har vi varianter på kallskuret som salami, breasola, tomat och mozzarellaost, pesto och tapenade Nu är ju inte säsongen så strålande för just tomater men om man tar plommontomater och låter dem ligga framme någon dag så funkar det så bra som det går den här tiden på året
Kan också fungera istället för sås till det grillade köttet eller på tapasbuffén. Stark Oliv- och Chili Tapenade ca 8-9 tunna Salladslökar (mindre om du inte vill ha så stark löksmak)
Ät oliver som snacks eller gör din egen tapenade. Mättade fetter ( finns framför allt i köttprodukter som nötkött, griskött, mejeriprodukter och fågel)
Torsk med tapenade, aubergine och tomater. Inte för att alla rätterna kommer från Medelhavet, men för att det är mat med mycket grönsaker, baljväxter och fisk – och bara lite av rött kött och animaliskt fett