Tzatziki – blanda ihop naturell yoghurt, riv gurka och pressa i vitlök till önskad smak. Tapenade – 200 g svarta eller gröna oliver, 3 msk kapris, lite olivolja, 1-2 msk vit balsamico
½ gurka riven (med vattnet urpressat). 1 tsk tapenade. Värm vattnet till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma vattnet
Nathalie & Gilles Fèvre, ett lätt och fräscht vin som passade ypperligt till både briochesnitten med ljuvligt lätt getostkräm och tryffelpäron samt paprika-tarte tatinsnittarna med tapenade och basilika
Orkar man gör man en tomatsallad med rödlök till eller en enkel sallad med gurka, tomat och paprika. Potatisgris som jag är blev jag sugen på potatisgratäng idag och det är väl inget som säger att det endast får tillagas på helgerna
Dessutom var det mozzarella med körsbärstomater och basilika, crostini, grissini och två olika sorters tapenade, kräm av kronortskocka, oliver och soltorkade tomater
riv gurkan på ett rivjärn, pressa ur vätskan. ½dl Tapenade. 240g Lax á 120g styck100g Kräftstjärtar1 Avacado, mogen½dl Tapenade, ikväll färdigköpt. 2dl Grekisk yoghurt2st Vilköksklyftor1msk Olivolja1tsk Rödvinsvinäger1dl Grovriven och avrunnen gurkaSalt & Peppar från kvarnCitronpeppar1st CitronSalladsmixSåhär kan du göra, tillagningstid ca 25min. Dela en tomat på mitten och lägg på lite tapenade, grilla den samtidigt som laxen, när du tar ut laxen så vrid upp värmen till 225g och grilla tomaten någon minut så att den får färg