Blanda grädde och tapenade och häll runt tomaterna. 8 tomater2 krm salt2 vitlöksklyftor, pressade3 msk hackad persilja2 msk ströbröd (eller finriven parmesan)1 dl vispgrädde½ dl tapenade av svarta oliverSätt ugnen på 225°. 4 paprikor, i halvor, urkärnade8 cocktailtomater, i halvor/kvartar8 basilikablad½ squash, i tärningar½ aubergine, i tärningar15o g fetaost, i tärningarSätt ugnen på 225°
Till snacksrullarna använde jag den här gången en tapenade från ICA med zucchini, paprika och aubergine, men jag har också gjort dem med pesto på soltorkad tomatcrème och med grön olivcrème
På hyllan med inlagda soltorkade tomater, grillad paprika, tapenade, pesto och annat gott hittade jag en liten burk finfördelade grönsaker i olja och vinäger som jag bestämde mig för skulle ner i såsen
Fördela tapenade i varannan skåra och tryck ner aubergine, squash och mozzarella i skårorna. Skär squash och aubergine i skivor, skär mozzarellan i skivor
Häll av oljan från tapenaden och häll sedan i oliv- och kaprisröran. Caponata härstammar från Sicilien och finns i många varianter men bör enligt alla konstens regler innehålla aubergine och kapris och vara lite sötsyrlig i smaken
Perfekta bitar av aubergine. Jag och mina två vänner Emma och Maria hade en ny temakväll. Ni vet då när vi bestämmer ett tema och sedan delar vi upp vem som lagar förrätt, varmrätt och efterrätt
Blanda ihop tomatbitarna, gräddfil, tapenade, fetaost och lite salt och peppar. Bred smör i baguetten, lägg i sallad, aubergine skivorna och fetaost röran