Tapenaden i såsen blev verkligen pricken över i. basilika, rosmarin, salvia, oregano)1 st ägg1 tsk salt2 krm svartpeppar smör att steka i Tomatsåsen250 g krossade tomater helst ekologiska i tetra3 msk tapenade eller finhackade oliver2 msk olivolja1 st vitlöksklyfta pressad salt pepparUgnsrostad blomkål och broccoli1 st blomkålshuvud1 st broccolihuvud50 g smör2 st vitlöksklyftor pressade2 tsk timjan1 tsk salt svartpepparGarnering1 knippe färska örter nymalen svartpeppar. basilika, rosmarin, salvia, oregano)1 st ägg1 tsk salt2 krm svartpeppar smör att steka i Tomatsåsen250 g krossade tomater helst ekologiska i tetra3 msk tapenade eller finhackade oliver2 msk olivolja1 st vitlöksklyfta pressad salt pepparUgnsrostad blomkål och broccoli1 st blomkålshuvud1 st broccolihuvud50 g smör2 st vitlöksklyftor pressade2 tsk timjan1 tsk salt svartpepparGarnering1 knippe färska örter nymalen svartpeppar. 3 msk tapenade eller. 1 knippe färska örter. 3 msk tapenade eller. 1 knippe färska örter
örter - herbes de provence. Fördela tapenade över halva degen på längden, fyll på med några strimlor soltorkade tomater och lite pinjenötter, och toppa med ostkuberna
Blanda grädde och tapenade och häll runt tomaterna. 1 ½ kg delikatesspotatis eller färskpotatis3 msk olivolja1 msk gourmetsalt (jag tog ett smaksatt med örter och rosépeppar)4 salladslökar, strimlade1 stor påse ruccolasallad el. 8 tomater2 krm salt2 vitlöksklyftor, pressade3 msk hackad persilja2 msk ströbröd (eller finriven parmesan)1 dl vispgrädde½ dl tapenade av svarta oliverSätt ugnen på 225°
Tapenade. färska örter att dekorera med. Häll upp gazpachon i små glas – exempelvis snapsglas, som du dekorerar med hackade gurkstavar och färska örter strax innan gästerna anländer
De smälter på tungan och kräver inga tillbehör, men enligt "Bröd från Brunkebergs konditori" kan man också servera dem toppade med tapenade eller färskoströra
4 4 portioner torskrygg (eller alaska pollock) 900 g fast potatis 1/2 dl tapenade soltorkade tomater 2 dl lätt crème fraiche franska örter 65 g medelhavsmix Att ha hemma 2 msk olivolja 1 tsk timjan salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Ett glas Retsina med tzatziki, tapenade och oliver på restaurang Faros i Makrigialos. När äggen stelnat, vänd omeletten upp och ner över en tallrik, servera med hackade örter och lite olivolja ringlad över
Jag kryddade med ett par-tre matskedar tapenade och minskade då litet på saltet. Färska och torkade örter är mycket gott att ha i – krydda gärna ordentligt med örter
Bred tapenaden på brödet. 1 burk(ar) tapenade. 200 gram färskost med örter. Om brödet är kvadratiskt behöver det inte kantskäras, däremot är det bra att skära brödet till vartannat lager så att skivorna hamnar omlott (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)