Supergoda oliver som passar både som tilltugg eller som en enkel tapasrätt. Marinerade oliver. Oliverna kan enkelt förberedas i förväg, men ska du låta oliverna stå kan det vara bra att utesluta basilikan och tillsätta den strax innan servering istället, annars blir den lätt dålig
Tapas är något som man kan äta och variera i mängder och passar alldeles perfekt om du äter LCHF. Det här är ett LCHF-recept på en tapasrätt som jag tycker är makalöst god, och den är så himla lätt att göra
Igår kväll åt vi tapas. tapas,. Det tar ju en del tid, men det är så värt besväret. Vi åt zucciniplättar, spansk tortilla (omelett), empanadas (smördegsinbakad chorizo), fetaostfyllda dadlar och heta vitlöksscampi
Det fanns rostad mandel, chorizo, baconlindade dadlar, marinerade oliver, gott bröd med bl a fikon i samt olivolja eller balsamico att doppa det i eller så förstås ta något från ostbrickan
Vill du servera bläckfisken som tapas, aptitretare och tilltugg (som på bilden) med crostinis - då skivar du en surdegsbaguette, samt penslar skivorna med olivolja och rostar i ugnen på galler några minuter på max värme tills de har fin färg
Fast där kallas små godbitar Meze istället för Tapas. Här kommer jag att tillbringa många stunder i sommar, sitter ute nu och skriver det här direkt efter min Tapas-portion
marinerade kikärtor (med olivolja och färska hackade kryddor). Äntligen är Tapas SM i full gång och vi har precis provsmakat oss igenom den första veckofinalen
Marinerade jordgubbar i vinager som heter Fresas al vinagre på spanska, är det godare än du tror eftersom jordgubbar tillsammans med vinäger skapar en speciell söt smaksensation till efterrätten eller en förbluffa söt tapa