Tandoorikyckling citron recept

Tandoorikyckling med dipp och broccoli

Tandoorikyckling med dipp och broccoli

Blanda i olja, tomatpuré, citronsaft och rivet citronskal från en halv citron. Servera tandoorikycklingen tillsammans med dipp, ris och broccoli
Tandoorikyckling i ugn

Tandoorikyckling i ugn

1 citron, saften. 1 kg kycklinglår 1 citron, saften 3 dl tjock yoghurt 2 vitlöksklyftor 25 g färsk ingefära 1 msk spiskummin 3 tsk malen koriander 0,5 tsk cayennepeppar 0,5 tsk kardemumma 0,5 tsk nejlika 0,5 tsk malen svartpeppar 1 msk paprikapulver 1 kruka färsk koriander
Tandoorikyckling med myntadipp och broccoli

Tandoorikyckling med myntadipp och broccoli

Blanda i olja, tomatpuré och citronsaft. Tillagning. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Kyckling. Blanda ihop garam masala, spiskummin, koriander, chilipulver och salt med yoghurt i en stor bunke
Tandoorikyckling med bönsallad

Tandoorikyckling med bönsallad

Blanda bönsallad med matvete, citronskal  och -juice, och smaka av med lite salt och peppar. 1 citron. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 3 msk juice. 1 citron 250 g körsbärstomater
5:2 Tandoorikyckling med bönsallad

5:2 Tandoorikyckling med bönsallad

Blanda ihop bönsalladen, citronskalet o juicen. ½ citron. ½ tsk salt, ½ dl vatten, 1 tsk olivolja, ½ citron, en näve färsk mynta, 125 gr kycklingfilé, 65 g körsbärstomater, 100 g broccoli, 2 msk lättcreme fraiche, 200 g romansallad (jag hade 30 g isbergssallad och 40 g färsk spenat men ta precis vilken sallad du vill), svartpeppar, 1/4 påse tandoori chicken spice mix/kycklingfilé, 100 g bönsallad med matvete. Skrubba citronen, riv skalet och pressa 1,5 msk juice
Tandoorigryta med kyckling serveras chapati och myntayoghurt

Tandoorigryta med kyckling serveras chapati och myntayoghurt

Tandoorikyckling. Blanda ihop yoghurt med den strimlade myntan, smaka av med citronjuice. 0,5 citron, saften. Tandoorikyckling2 kycklingfiléer, i grytbitar 1 dl tandoori currymix 2 msk rapsolja 1 tsk gurkmeja 1 tsk spiskummin 2 schalottenlökar, hackade 3 klyftor vitlök, pressade 3 dl grädde. Myntayoghurt2 dl turkiskt yoghurt 20 myntablad, strimlade 0,5 citron, saften
En helg med mycket god mat

En helg med mycket god mat

Tandoorikyckling med blomkålsris, ruccola och granatäpple. Vi lagade fiskburgare med paleobröd, cole slaw, avokadoröra, citronmajonnäs, gurka, tomat och sallad
Indisk snabbmat

Indisk snabbmat

Vi åt tandoorikyckling tillsammans med cachumber sallad, raita, mango chutney, ris och naanbröd. ½ citron
Sportlov, kanske en liten matresa tillsammans med barnen

Sportlov, kanske en liten matresa tillsammans med barnen

Och till förrätt Papas Arrugadas (skrynklig rätt små potatis kokad med ca 2 dl salt till 1 liter vatten plus lite citron). Tandoorikyckling, Gärna kycklinglårfilé 500 gr, tandoorikrydda, lite extra kryddblandning Garam Masala i 3 dl yoghurt som får marineras över natten. 1 liter vatten plus lite citron
Kycklingvariation i romansallad

Kycklingvariation i romansallad

Servera currykycklingen med majonnäsen och tandoorikycklingen med smöret. 1 dl majonnäs, lite pressad citron, 1 msk curry, lite riven vitlök, en doft cayennepeppar blandas ihop
Tandoorikyckling

Tandoorikyckling

5 msk pressad citron. 5 msk pressad citron 1 tsk spiskummin. 4 st kycklingfiléer. 1 st tandoorikrydda. 2 dl matlagningsyoghurt
Tandoorikyckling och annat gott

Tandoorikyckling och annat gott

Lägg kycklingen i en skål och salta samt pressa över citronsaften och massera in saft och salt i kycklingen

Tandoorikyckling med myntadipp och broccoli

Blanda i olja, tomatpuré och citronsaft. 5 st citron(er) , saften. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Kyckling. Blanda ihop garam masala, spiskummin, koriander, chilipulver och salt med yoghurt i en stor bunke
Tandoori kyckling

Tandoori kyckling

Meeeeeen, då är det ju faktiskt så att man måste börja med att göra tandoorikyckling vilket ju faktiskt också är en god indisk rätt som man kan äta som den är (men lite tillbehör förstås)
Kyckling i tandooristil

Kyckling i tandooristil

Denna tandoorikyckling kräver inte någon tandooriugn och är självklart inte som äkta vara, men en lättlagad och god variant

Tandoorikyckling med bönsallad

Blanda bönsallad med matvete, citronskal och- juice, salt och peppar. skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 3 msk juice. 1 stor citron

Tandoorikyckling

Sallad med tomatbitar, rödlöksbåtar, bladpersilja, mynta samt en dressing av pressad citron (mycket),rapsolja, salt och peppar passar bra till