Salladswrap med tandoorikyckling. Jag har inga knep som gör att man slipper lägga tid på matlagning helt och hållet men jag har några rätter jag brukar göra på vardagarna när jag inte har tid, ork eller energi till att stå i köket för länge
Lägg i en stor skål tillsammans med blomkålen. Blanda färsen med ägg, mynta, basilka, salt och peppar. Lägg lammfärsspetten i en ugnssäker form och ställ in i ugnen tills de blivit genomstekta, ca
Tandoorikyckling. 1 dl äggvita (eller äggvitan från 3 ägg). Börja med att skära upp kycklingen och hacka upp chilin (ta bort kärnorna innan) blanda dem sedan i en bunke med curry, tandoorikrydda, citronsaft, salt och peppar
Lägg kycklingdelarna i en skål. Lägg kycklingdelarna i en långpanna. 7 ägg. Blanda matlagningsyoughurt medingefära, pressad vitlök, garam masala, cayennepeppar, gurkmeja,chilipulver och salt
Servera gärna brödet till tandoorikyckling och ris. 6 stycken2 dl mjölk1 dl yoghurt1 ägg7,5 dl vetemjöl2 msk matolja1 tsk salt2 tsk socker1/2 tsk bakpulver2 tsk torrjästVärm mjölken till ca 37 grader. Vispa ägget lätt och blanda med yoghurt, olja, salt, socker, jäst och 1/2 dl av mjölken. Lägg 2 eller 3 brödkakor på bakplåtspappersklädd plåt och låt dem jäsa i ca 20 minuter under bakduk. 1 ägg
Uppläggning. Lägg en utskuren hjärtvåffla på en tallrik. 4 portioner1 ägg1/2 påse Tandoori Chicken Spice Mix (eller någon annan kryddmix om inte den finns)4 msk vetemjöl1 dl yoghurt naturell1 dl mjölk2 kycklingfiléer (ca 3 hg), delas på längden1 tsk paprikapulver1 dl crème fraiche1 krm salt1/2 mango chutney25 g smält smörVispa ägget med mjölet, tillsätt mjölken, paprikapulver och salt. Lägg i kycklingen och låt marinera ca 15 minuter. 1 ägg