4 kycklingfiléer2 dl matlagningsyoghurtMinst 2 msk tandooripaste (går även att använda tandoori krydda på burk om man inte har tillgång till paste)Bulgursallad. 4 portioner bulgurBroccoli3 morötter2 msk olivolja1 stor burk kidneybönor, går även att använda stora vita bönorSaltPepparDressing. 0,5 dl färska myntablad1 tumstor bit ingefära, gärna mer2-3 vitlöksklyftor½ röd chili1 dl (äppelcider)vinäger (ska du dubbla receptet, smaka dig då fram, kan bli lite väl syrligt annars)1 dl olivolja2 msk sweet chili sås (kan uteslutas)Minst 1-2 timmar innan. 2 msk olivolja
Tandoori tofu – the fast way. Tja – det är kung markattas fasta, naturella tofu som jag har marinerat i god olivolja, flingsalt, chiliflakes och rosmarin
Stek sedan kycklingen i olivolja. Och på tal om mat så skulle jag meddela att gårdagens Low carb wrap med tandoori kyckling var det godaste mannen har ätit på länge
Om du inte har tandoori krydda, ta någon annan som tex. Stek i olivolja. 500 g kycklingfileer i bitar, 1 msk olivolja, 1 msk soya, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 tsk tandoorispice krydda. 1 msk olivolja,. 1 tsk tandoorispice krydda
½ tsk salt, ½ dl vatten, 1 tsk olivolja, ½ citron, en näve färsk mynta, 125 gr kycklingfilé, 65 g körsbärstomater, 100 g broccoli, 2 msk lättcreme fraiche, 200 g romansallad (jag hade 30 g isbergssallad och 40 g färsk spenat men ta precis vilken sallad du vill), svartpeppar, 1/4 påse tandoori chicken spice mix/kycklingfilé, 100 g bönsallad med matvete. Tandoorikrydda och vatten, ca 5 min. 1 tsk olivolja. 1/4 påse tandoori chicken spice mix