Blanda under tiden yoghurt med hackad mynta och kryddorna. -) Igår blev det iallafall kyckling, närmare bestämt kycklingspett tandoori, ett recept jag hittade i Jamie Olivers kokbok "Jamie grillar"
(Raita är sås på yoghurt med riven gurka, mynta, vitlök, salt och peppar) Tandoori chicken. När jag sökte på recept på Tandoori Chicken fick jag upp flera av karaktären "Blanda yoghurt med tandoori chicken-kryddmix" och det var ju inte det jag var ute efter
Mynta. Vi ska göra en en tandoori marinerad kyckling på indiskt vis. Häll sedan i tandoori kryddmixen lite i taget och rör om, smaka av och se om det smakar för kryddigt för din smak, häll då i lite mer yoghurt i blandningen
Tandoorikyckling. Blanda ihop yoghurt med den strimlade myntan, smaka av med citronjuice. Strö över lite tandooricurry över den uppskurna kycklingen, vänd runt kycklingen så att alla sidor blir täckta med kryddan
Finhacka myntan. ½ tsk salt, ½ dl vatten, 1 tsk olivolja, ½ citron, en näve färsk mynta, 125 gr kycklingfilé, 65 g körsbärstomater, 100 g broccoli, 2 msk lättcreme fraiche, 200 g romansallad (jag hade 30 g isbergssallad och 40 g färsk spenat men ta precis vilken sallad du vill), svartpeppar, 1/4 påse tandoori chicken spice mix/kycklingfilé, 100 g bönsallad med matvete. Tandoorikrydda och vatten, ca 5 min. 1/4 påse tandoori chicken spice mix
Myntasås. Repa bladen från myntan och strimla den fint. Blanda samman mynta och yoghurt. 2 msk tandoorikrydda. 2 mynta kvistar. Gnid in tandoorikryddan och grilla ca 4 min med köttsidan ner. 2 msk tandoorikrydda. 2 mynta kvistar
Meeeeeen, då är det ju faktiskt så att man måste börja med att göra tandoorikyckling vilket ju faktiskt också är en god indisk rätt som man kan äta som den är (men lite tillbehör förstås)
Jag hittade receptet på pulled pork med tandoorismak hos Pernilla och bestämde med en gång att nästa gång vi åt pulled pork skulle det bli med indisk touch