1 msk kokosmjölk (kan uteslutas men gott med aningens kokossmak). Fetaost/citron, Tandoori, Heta tonfisk/kikärt/potatis med tomatsås 150 g tonfisk på burk (avrunnen vikt). 1 msk kokosmjölk (kan uteslutas men gott med aningens kokossmak)
Till rispapperna stekta vi kycklingfiléer som strimlats och marinerats i chili, tandoori och jerkspice och en burk kokosmjölk light, pannan plockades sedan av spisen när kokosmjölken kokats ner till något som mer liknar en glaze
för 3 pers1,5 dl gula linser (alt röda)1 gul lök1 vitlök solo 1/2 normalstor fänkål, strimlad1 morot, hackad i 1 cm bitar1 burk hela tomater2 dl kokosmjölk1 tsk fänkålsfrö1 tsk hel spiskummin1 msk tandoori Gara masala1 tsk tamarindpasta (alt 1/2 saft av citron)2 msk inlagd koriander (alt knippe färsk)1 buljongtärningnypa salt1 cm ingefära+yoghurtkorianderfärsk ingefära+ Papadam Fräs linser hackad lök, vitlök samt kryddorna i en msk olja i 5 min, häll sedan ner övriga ingredienser, (tomaterna kan man ta en sax och klippa sönder i burken innan), låt puttra under lock tills vätskan är nästan uppsugen, häll på en eller två dl vatten och låt puttra vidare tills linserna känns lagom al dente
kryddor efter smak (cayenne, chili och tandoori hade vi). Stek sedan den frysta bladspenaten med soja och kryddor och när vätskan börjar försvinna så slår du över kokosmjölken och steker lite till
Tandoori, curry, chili, gurkmeja. Sedan är det bara att hälla över rotfrukterna i en bunke, mixa till en puré tillsammans med kokosmjölk och mycket kryddor
1 tsk tandoori. 400 g kokosmjölk. Tillsätt buljongtärningen, kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter. 1 tsk tandoori. 400 g kokosmjölk. Tillsätt buljongtärningen, kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter Servera med ris och sallad och garnera gärna med cashewnötter och hackad bladpersilja
När grytbitarna fått en fin färg häller du över kokosmjölken och tandoori-mixen. Jag hittade receptet på pulled pork med tandoorismak hos Pernilla och bestämde med en gång att nästa gång vi åt pulled pork skulle det bli med indisk touch