Riv gurkan, salta och låt rinna av i ett durkslag. -) Igår blev det iallafall kyckling, närmare bestämt kycklingspett tandoori, ett recept jag hittade i Jamie Olivers kokbok "Jamie grillar"
(Raita är sås på yoghurt med riven gurka, mynta, vitlök, salt och peppar) Tandoori chicken. När jag sökte på recept på Tandoori Chicken fick jag upp flera av karaktären "Blanda yoghurt med tandoori chicken-kryddmix" och det var ju inte det jag var ute efter
4 4 port ris eller annat gryn 1 gurka 1/2 påse salladslök (à 125 g) 1 lime salt peppar 500 g laxfilé 1 msk olja 1 msk tandoorikrydda 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Tandoori tofu – the fast way. 1 orange paprika (kan bytas ut mot zucchini, gurka, eller annan valfri grönsak med lite tuggmotstånd). 1 orange paprika (kan bytas ut mot zucchini, gurka, eller annan valfri grönsak med lite tuggmotstånd)
En handfull halvhjärtat besvarade frågor och ett telefonsamtal senare har vi beställt en tandoorikyckling och dagens vegetariska, som består av en aloo med svamp
Till huvudrätt hade jag gjort kycklingben med tandoori, blomkålsris, granatäpple och ruccola. Vi lagade fiskburgare med paleobröd, cole slaw, avokadoröra, citronmajonnäs, gurka, tomat och sallad
Vi åt tandoorikyckling tillsammans med cachumber sallad, raita, mango chutney, ris och naanbröd. 2 tomater, tärnade1 gurka, tärnad1 liten paprika, tärnad1 liten rödlök, hackad½ kruka koriander, hackad½ citron, juicen½ dl olivolja½ påse RaitamixBarnen fick samma sallad fast utan kryddor. 2 dl matyoghurt½ påse Raitamixlite hackad korianderChicken tandoori, 4 pers. 500-600 g (inner)kycklingfiléer2 dl matyoghurt½-1 påse TandoorimixTandoorikryddan kan göras lite mildare genom att man bara tar halva mängden kryddblandning mot vad som anges. 1 gurka. ½-1 påse Tandoori
Rätten finns under rubriken Grill & Tandoori i menyn och beskrivs som grillad tofu, zucchini, champinjon och paprika marinerade i sojayoghurt med röd chili, kardemumma och kockens egen kryddblandning, serverad med en krämig kokossås
en, Tandoori BBQ, hade jag letat efter länge i affären och till slut lyckades jag finna den. ½ gurka. Kärna ur gurkan (dela den på längden och dra ur det blöta i mitten med en sked, det ska inte användas i raitan)
Sesamlax med tandoori-grönsaker. Lägg pappret på en handduk, fyll med lättstekt salma lax (eller kyckling eller räkor), morot, gurka, paprika och vitlöksgroddar