Tamari recept

Rödkål Stekt med Tamari och Apelsin

Rödkål Stekt med Tamari och Apelsin

Rödkålen är smaksatt med tamari och apelsinjuice vilket gör att den smakar både salt och sött. Tamari är ungefär som sojasås men den är både glutenfri och sockerfri
Rödkål Stekt med Tamari och Apelsin

Rödkål Stekt med Tamari och Apelsin

Rödkålen är smaksatt med tamari och apelsinjuice vilket gör att den smakar både salt och sött. Tamari är ungefär som sojasås men den är både glutenfri och sockerfri
Jordnötssås

Jordnötssås

Ett par skvättar japansk soja eller tamari. Asiatisk sås med jordnötssmak. Ingredienser. 1,5-2 dl Jordnötssmör

God jordnötssås

1/2 msk tamari sojasås. 1/2 msk tamari sojasås. Jordnötssås. 1 finhackad gul lök. smör att steka i. 2 - 2 1/2 dl cocosmjölk
Teriyaki kyckling

Teriyaki kyckling

2 msk Tamari, glutenfri soya. 2 msk Tamari, glutenfri soya. Jag älskar kyckling i alla former. Äter gärna kyckling lår tycker om texturen på köttet
Biff med bambuskott i stark sås

Biff med bambuskott i stark sås

1 msk Tamari soya. Asiatiskt. Som jag längtat efter wok och starka såser, krispiga bambuskott och vattenkastanjer
Lövbiffgratäng med ädelost

Lövbiffgratäng med ädelost

2 msk Tamari soja. 2 msk Tamari soja. I går gjorde jag en riktigt god lövbiffgratäng original receptet kommer från Hemmets Journal ,men jag gjorde lite ändringar, så här kommer min variant
Kyckling med sambal och vitlökssås med rostad sötpotatis

Kyckling med sambal och vitlökssås med rostad sötpotatis

1 kg kycklingfilé 2 dl vispgrädde2 dl crème fraîche 2-4 tsk sambal oelek (avgör själv hur starkt du vill att det ska vara) 1 msk Tamari soja 1-2 pressade vitlöksklyftor Salt, pepparSmör Putsa filéerna och dela dem på längden
Asiatiskt långkok

Asiatiskt långkok

Tamari. Blanda följande ingredienser i Crook Pot (slow Cooker), Fisk såsen, honung, schalottenlöken, cayennepeppar, krossad koriander frön, limebladen, den rivna ingefäran, tamarin, och kokosvattnet
Grönpeppargryta (slowcooker)

Grönpeppargryta (slowcooker)

6Ingredienser1 kg grytbitar2 gula lökar2 morötter4 vitlöksklyftor elelr 1 vitlök solo2 dl vatten1,5 dl mörk balsamvinäger1,5-2 msk mortlad grönpeeppar1 msk dijonsenap1 msk tomatpuré2 tärningar köttbuljong eller fond2 msk tamari soja2 krm svartpeppar2 dl creme fraichesmör att bryna köttet i2 dl syltlökInstruktionerBryn köttet i smör i het panna, lägg över i grytan
Kyckling i lergryta med rotfrukter och chèvre

Kyckling i lergryta med rotfrukter och chèvre

½ dl tamari soja. El Ingredienser 1 svensk majskyckling 3 gula lökar, i klyftor 3 morötter, i stavar 3 palsternackor, i stavar 25 g smör 2 msk sriracha 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk salt 1 paket chèvre 3 dl matladningsgrädde ½ dl tamari soja Gör så här Börja med att lägga lergrytan i blöt 30-60 minuter innan den ska in i ugnen