Grunden är egentligen en tabouleh men min version innehåller grönkål och en avokado och tahini-dressing som jag smakade för förtsa gången i Brighton förra sommaren
Servera med quinoa/bulgur/ris/liknande och en grön sallad. Det blev en smarrig lövbiffswok, egentligen hade jag tänkt ha i soja, men så upptäckte jag att den var slut så då fick det bli tahini istället, passade underbart bra tillsammans med de andra smakerna i woken
Vill du ha den lite matigare kan du lägga till bulgur, quinoa eller liknande. Hummus – mixa 1 burk färdiga kikärtor med 1-2 vitlöksklyftor, 1 pressad lime, chilli och eventuellt lite jordnötssmör och lite tahini/sesampasta. 1 pressad lime, chilli och eventuellt lite jordnötssmör och lite tahini
Fräs vitlök och bulgur i olja ett par minuter. 3 dl bulgur. 1 msk tahini. 3 dl bulgur. 1 msk tahini. Visst har det varit kallt men grillsäsongen måste få börja lite
Basen är tahini och grillad aubergine. Alltid när jag gjort tabbouleh tidigare har jag haft mycket bulgur och lite persilja, och dessutom gurka och vitlök
Ris eller bulgur, andra grönsaker. Dessutom lättlagad och sanslöst nyttig, med ingefära, citron, lime, vitlök, chili, koriander och just tahini som är en sesampasta
3 msk tahini. 5 dl bulgur eller couscous. 3 msk tahini. Igår fick jag en läsarfråga om jag kunde tipsa om vegetariska rätter man kan servera på julbordet