I höstas hittade jag en hel del röd taggsvamp, den smaken passade fint i pytten också. Svamppytt 2 skivor Halloumi 1 dl röd Taggsvamp 1 liten Morot 1/4 grön Paprika 1/4 röd Paprika ½ liten, gul Lök 2 msk Smör 1 krm Timjan Havssalt och nymald Vitpeppar ½ rött Äpple 2 Ekologiska Ägg Skär halloumi, morot, lök och paprika i tärningar
Jag plockade även lite rödgula taggsvampar, samt några fantastiskt fina bleka taggsvampar. 1,5 liter färsk svamp (jag hade gula kantareller samt rödgul och blek taggsvamp). 1,5 liter färsk svamp (jag hade gula kantareller samt rödgul och blek taggsvamp)
1 l rensad blandsvamp (kantareller, gul trumpetsvamp, blek taggsvamp). 11 l rensad blandsvamp (kantareller, gul trumpetsvamp, blek taggsvamp) 7 dl grönsaksbuljong 4 dl vispgrädde 1 st gul lök Salt och peppar 0,5 st citronHacka löken fint, sautera den i en kastrull
Vilken lyx att gå ut på baksidan av huset in i skogen och hitta kantareller,soppar,fårtickor och taggsvampar som sedan ska bli ingredienser till dagens middag
Saltad fårticka och blek taggsvamp ger ett härligt tuggmotstånd. Taggsvamp och fårticka är tillräckligt fasta för att kunna skäras i stora tunna skivor som håller ihop
2 l färsk svamp, taggsvamp, kantareller, blodriska eller det du hittar eller blötlägg torkad svamp. Dessa fiskbiffar kan du smaksätta på en mängd olika sätt
Jag hade taggsvamp i frysen som jag stekte till biffen, medan såsen i Åre innehöll champignoner. Biff i Currysås 100 gr Ryggbiff 1 dl grovt strimlad Purjolök 1 dl röd Taggsvamp i bitar 1½ dl Grädde 2 msk Smör 1 krm Curry Några droppar Worcestersauce Havssalt och nymald Vitpeppar 1 Morot Strimla biffen och purjolöken
Trattkantareller, gula kantareller, blek taggsvamp och karl-johan var det som hamnade i korgen. Vi tog en skogstur i helgen vilket resulterade i en hel korg full med blandad svamp
Själv är jag ingen svampexpert men några sorter har jag lärt mig känna igen, däribland kantareller, trattkantareller, Karl Johan, fårticka och taggsvamp