Bjud familjen på en smarrig tacosoppa istället för dom vanliga tacosen på fredag. TACOSOPPA. Fredagsmys med traditionella tacos i all ära men ibland är det kul med lite variation, tycker jag
(Sara, jag tog mig friheten att ta bort morot och potatis, och istället lägga till färsk tomat. Min kära vän som rekommenderade chipslådan, hon kom även med detta förslaget
500 gram köttfärs1 gul lök1,5 gul paprikamorotrå potatis2 buljongtärningar1 påse Santa Maria tacokrydda1,5 liter vattenHacka löken och bryn den tillsammans med färsen i en kastrull/gryta
Lägg i moroten skuren i tärningar och den gröna paprikan skuren i skivor. Ca 300 gram köttfärs1 lök2-3 vitlöksklyftor1 grön paprika1 liten morot1 liten burk majs1 liten burk bönor1 paket krossade tomater3 rejäla skedar stark ajvar relishrejält med paprikapulver och för den som har, kryddblandningen aliño completo (en blandning av kummin, paprika, oregano och peppar)Fräs lök, vitlök och köttfärs
Tacosoppa hade barnen ätit på dagis och sonen var alldeles lyrisk. Tacosoppa4 portioner½ gul lök, mycket fint hackad4 potatisar, fint tärnade1 stor morot, fint tärnad1 röd paprika, skuren i små bitar1½ liter vatten3 buljongtärningar (jag hade 2 kalv och 1 höns)1 tsk timjan1 påse taco kryddmix300 g nötfärs1 msk oljasalt, pepparLägg lök, potatis, morot och paprika i en kastrull
Bryn färsen, häll på vattnet. Häll i alla ingredienserna utom pastan och krydda efter smak. Låt puttra 30-40 minuter, häll i pastan och koka ytterligare 10 minuter