Om du vill kan du ha i mer buljong, så blir soppan tunnare. Här har du receptet på en vegetarisk tacosoppa som med quinoa och kidneybönor blir naturligt proteinrik och mättande – en riktig cowboysoppa
Lägg över färsen i en kastrull och tillsätt krossade tomater, vatten och buljong. Du behöver4 portioner400 g köttfärs1 gul lök2 vitlöksklyftorOlivolja1,5 påse tacokrydda1 röd paprika1 grön paprika5 dl finkrossade tomater8 dl vatten1 köttbuljongtärningSalt och peppar1 liten burk majs1 förp bönmixCreme fraicheTaco chipsGör såhärHacka lök och pressa vitlök. 1 köttbuljongtärning
Låt bönorna rinna v och häll i dem och buljongen. Späd med buljong om den känns tjock. Svart bönsoppa (4 portioner)4 dl salsa hot3 burkar svarta bönor (á 400 gram)1 lite höns- eller grönsaksbuljongSalt & pepparVärm salsan i en kastrull på låg värme under omrörning
Blanda sedan i majs, buljong, salsasås, tacokrydda, vitlök och vatten. ca 4 portca 150 g köttfärs1 gullök1 burk majs2 st köttbuljongtärningar1 tomat1 burk salsasås1 påse tacokryddaca 1 liter vatten1 pressad vitlöksklyftariven osttortillachipscremé fraiseHacka löken, stek den sedan tillsammans med köttfärsen
Ta en kastrull och häll i vatten, krossade tomater, buljong och tomatpure. Denna Tacosoppa är supergod och ett bra alternativ istället för den traditionella Tacoswrappen och pajen
Späd med vatten och smaka av med kryddor som buljong och peppar. Har man lite tacofärs liggande i kylen/frysen blir detta en enkel lunchrätt man snabbt kokar ihop