Fisken700 g vit fisk (jag använde skreitorsk)2 msk kokosolja att steka i1 st vitlöksklyfta1 st rödlök3 tsk chilipulver (den milda varianten)2 tsk paprikapulver1 tsk spiskummin1 tsk salt1 st lime saftenHet ostdip1 dl crème fraiche150 g riven ost2 msk jalapeños i lag1 tsk gurkmeja0,5 tsk paprikapulver. Fisken700 g vit fisk (jag använde skreitorsk)2 msk kokosolja att steka i1 st vitlöksklyfta1 st rödlök3 tsk chilipulver (den milda varianten)2 tsk paprikapulver1 tsk spiskummin1 tsk salt1 st lime saftenHet ostdip1 dl crème fraiche150 g riven ost2 msk jalapeños i lag1 tsk gurkmeja0,5 tsk paprikapulver
burritos, tacos, chimichangas, quesadillas eller enchiladas. Eftersom det tar en stund att koka ihop denna variant av refried beans så brukar jag göra dubbel eller trippel sats av receptet och sedan frysa in den färdiga röran i två till tre plastburkar
Jag gjorde en enkel variant efter Diana Kennedy. Servera som tacos. Carnitas betyder “litet kött” och traditionellt så låter man griskött långsamt puttra i fett, lite som Rilette
Här kommer en fräschare och nyttigare variant på fredagstacos. Hej. Som tillbehör till detta hade vi mini tortillabröd, avokado & mangosalsa, gurk & dillsås, tomat & löksalsa, smulad fetaost och sallad