Tacopaj tortillachips recept

Tacopaj för många!

Tacopaj för många!

Strö över riven ost och krossad tortillachips och ha på toppen. Ni kanske ska ha gäster över och då är det perfekt att bjuda på denna supersmarriga tacopaj
Tacopaj med nachos och Folke-ost

Tacopaj med nachos och Folke-ost

4 Paj 250 g färsk pajdeg 1 rödlök 500 g nötfärs 1 msk olja 340 g majskorn 1 påse taco kryddmix (à 28 g) 500 g krossade tomater 3 dl riven ost (gärna Folke) 2 dl crème fraiche 50 g tortillachips Till servering jalapeños sallad, tomater och koriander gräddfil Lägg till i inköpslistan
Tacopaj

Tacopaj

Servera pajen med tacosås, gräddfil, sallad och tortillachips. Sätt ugnen på 200º. Tina smördegen. Finhacka löken och stek den mjuk i lite smör
Tacopaj med tacosalsa

Tacopaj med tacosalsa

Det är även gott att servera tortillachips till. Här kommer ännu ett recept på tacopaj (det finns ju några stycken i bloggen sedan tidigare) Denna gången har jag gjort tacopajen extra smakrik genom att blanda ner en burk med salsa i tacofärsen
Fredriks tacopaj och morotstzatziki

Fredriks tacopaj och morotstzatziki

Hur som helst, när maten väl serverades stod en ovanligt god tacopaj på bordet, i gott sällskap av en smakrik morotstzatziki och en krispig sallad
Godaste tacopajen

Godaste tacopajen

Servera tacopajen med tortillachips och sallad. En krämig tacopaj som är lätt och snabb att laga. Tacopaj
Tacopaj med nachos och Folke-ost

Tacopaj med nachos och Folke-ost

50 g tortillachips. Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 4 port), och nagga botten med en gaffel
KRÄMIG TACOGRATÄNG-VECKANS SNABBA

KRÄMIG TACOGRATÄNG-VECKANS SNABBA

En snabbare variant på min tacopaj som jag är så förtjust i. saltade tortillachips.  . Denna går gissningsvis hem hos både stora och små och äter du inte upp allt så går det utmärkt att frysa in

Tacopaj/låda med tortillachips

Det bjöds på en helt underbart god tacopaj/låda, jag ville inte sluta äta så god var den. Tacopaj/låda

Tacopaj på tacochips

Krossa tortillachipsen i en smord pajform. Var sugen på tacopaj men kände att jag inte ville göra en vanlig med en vanlig pajdeg, så därför blev det ett litet expiriment att använda krossade tacochips som botten ist, vilket gick bra och det smakade gott

Tacopaj med tortillachipsbotten

Häll ut tortillachips i en ugnssäker form. Tortillachips. Börja med att bryna köttfärsen. Tillsätt tacokryddan och vattnet (Tacofärsen ska vara något lösare än när man serverar den till tacoskal och tortillabröd)

Godaste tacopajen

Smula tortillachipsen grovt och strö över köttfärsen. 150 g tortillachips. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka lökarna, stek dem och köttfärsen i oljan