200 g köttfärs ½ påse tacokrydda 200 g pajdeg 1 dl tacosås 50 g riven ost 3 msk turkisk yoghurt 1 msk rosmarin, hackad salt & peppar Stek köttfärsen och blanda ned tacokryddan
Hacka tomaterna i små bitar. Det är lätt att göra den glutenfri genom att byta ut pajdegen till en glutenfri pajdeg som passar väldigt bra till just denna tacopaj, se recept här
Ingredienser fyllningsoyafärslökmorotvattenspiskumminpaprikapulvervitlöktomatpurésaltpepparost till garneringSkär små flagor av moroten (skär i mitten, lägg platta sidan ner, skiva tunt på längden, skär i önskade bitar)
Hacka lök, skär paprika i små bitar. Som ni kanske ser använde jag inga tomater i toppingen, pajen blir förmodligen både godare och vackrare med en röd färgklick men jag hade inga tomater hemma så det fick bli en tacopaj utan tomater
1100 g köttfärs4 små till medelstora lökar2 påsar Tacomix, Old El Pasos är min favorit2 dl vatten. 1100 g köttfärs4 små till medelstora lökar2 påsar Tacomix, Old El Pasos är min favorit2 dl vatten. 4 små till
Pajdegen3 dl vetemjöl 75 gr smör1/2 tsk salt1/2 dl vattenFärs2 små eller 1 stor lök, finhackad Ca 650 gr köttfärs 1 1/2 påse tacokryddaTäcke. 2 små eller
Hacka samtidigt paprikan i små tärningar. När jag fick nys om det här receptet via LCHF-ingenjören och sedan hade smakat den för första gången kunde jag inte släppa taget om receptet
Det var tänkt att bli en enkel tacopaj, men allt efter som fler trillade in i huset, så var det bara att öka på mängden mat med ”man tager vad man haver”, som i mitt fall var spenat och broccoli
Hacka tomaten i småbitar och strö dem ovanpå köttfärsblandningen. Den här gången bjöd vi dem på en en enkel tacopaj, sallad och min egen variant på guacamole