Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform
Stek köttfärsen i stekpannan, tillsätt tacokrydda + vatten och crème fraichen. Skiva tomater och lägg över hela fyllningen och till sist rätt så mycket ost
Blanda ihop cremefraiche med riven ost och klicka ut över tomaterna. Skiva tomater och lägg över. Pajfyllning och topping1 gul lök600 g nötfärs1-2 tacokryddpåsar (beroende på hur kryddigt man vill ha det)0,5 pkt krossade tomater3 st tomater2,5 dl cremefraiche2 dl riven ostFinhacka löken, stek den mjuk. Kall kryddig sås2,5 dl cremefraiche3 msk majonnäs1,5 tsk italiensk salladskrydda0,5 tsk paprikapulver1 pressad vitlökCayannepepparBlanda samman alla ingredienser till en kall sås, smaka av och ställ kallt i kylen. 0,5 pkt krossade tomater. 3 st tomater. 2,5 dl cremefraiche. 2,5 dl cremefraiche
Blanda osten med crème fraiche och klicka på köttfärsen. Dock kanske jag tycker tacopaj kan vara fel ord, då den mer är som en gratäng men gjord i en pajform
Skär tomaterna i små bitar medans köttfärsen får stå och puttra lite på svag värme. Sen kan du ha i tomaterna i köttfärsen eller ha i köttfärsen i pajformen och sedan lägga på tomaterna som ett täcke
Blanda cremefraiche och majonnäs. Rör ner hackade tomater och paprika i röran. Idag ställdes grillen åt sidan, regn-sol-regn-sol om vartannat… Valet blev istället denna goda och enkla tacopaj, där pajdegen inte behöver förgräddas
Jag älskar tacos och älskar matpajer och denna påminner en hel del om den vanliga tacopajen med cremefraiche som jag brukar göra, men denna är i större format