Jag älskar tacos och älskar matpajer och denna påminner en hel del om den vanliga tacopajen med cremefraiche som jag brukar göra, men denna är i större format
Blanda den smaksatta cremefraichen och den naturella. Servera med chips, gräddfil och tacosås. Fyll degen med köttfärsen och bred på cremefraiche blandningen
Till en början hade jag tänkt göra tacopaj men var inte sugen på just pajdeg så istället blev det något gratäng-liknande där jag använde mig av en en massa tacochips som botten och även som ett täcke ovanpå
Det här receptet är jag lite extra stolt över då jag en dag stod i köket och inte hade någon aning om vad jag skulle laga, med lite fix och trix så lagade jag den godaste tacopajen jag personligen har ätit
Hacka grönsakerna, förutom tomaterna som skärs i skivor, och blanda crème fraiche med dipmixen. Lägg ca två lager chips i botten på en ugnsform, för att verkligen täcka
Blanda resten av osten med crème fraiche och klicka på pajen. Toppa pajen med krossade chips och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. 2 dl crème fraiche. 50 g tortillachips
Blanda fraichen med sås/salsa och osten. Smula 150 g chips i en form och lägg i färsröran. In i 225 graders ugn 20 minuter 150 g Tortilla chips. 1 liten cremefraiche valfri fetthalt
serveras med grönsallad och nacho chips Pajskal. 1 burk crème fraiche sweet chili. Förgrädda pajskalet ca 10 min, stek under tiden köttfärsen, blanda i kryddmixen och lite vatten, tillsätt ketchup, tacosås och mjölken
Vill du minimera kolhydraterna så skippa créme fraichen. Paj är ett bra sätt att ersätta kolhydraterna i bröd och chips tycker jag, godare än hemgjorda lchf-vänliga tortillas